De nieuwe features van Google Ads

images/adwordstoads-20180705093400942.jpg

Google Ads viert dit jaar zijn 18de verjaardag en Google vond dat het tijd was voor een grondige poetsbeurt en een nieuw likje verf. De advertentieservice maakte in de afgelopen jaren veel veranderingen mee, denk maar aan de stijging in online verkeer en de opkomst van mobiel. Iedere Google AdWords gebruiker weet dat Google niet heeft stilgezeten en dat ze iedere evolutie en nieuwe ontwikkeling op de voet volgen. Om online adverteren opnieuw iets eenvoudiger te maken lanceerde Google deze zomer ‘Google Ads’.

Wat is er echter allemaal veranderd? Wij lichtte de voor ons 5 interessantste veranderingen uit de lange lijst van aanpassingen even toe:

  1. Een geheel vernieuwd dashboard
  2. Mogelijkheid om opmerkingen toe te voegen
  3. Meer tekens in tekstadvertenties
  4. In-market doelgroep
  5. Responsive search ads


1. Het vernieuwd dashboard

Het eerst wat opvalt als je de overzichtspagina open doet is dat ook deze pagina in een nieuw kleedje gestoken is. Waar je eerst op het startscherm een overzicht kreeg van je campagnes, krijg je in Google Ads in één oogopslag een overzicht van je account of je campagne in de vorm van kleine dashboards zoals bv: ‘Grootste wijzigingen’, ‘apparatenoverzicht’, ‘dag en tijdstip’, ‘zoekopdrachten’, … Elk dashboard kan je naar eigen 'smaak' aanpassen.

Wil je een duidelijk dashboard waarin jij in één oogopslag alles kan zien dat voor jou relevant is? Onder rapporten en in het tabblad Dashboards maak je je eigen rapport met zelfgekozen dashboards.

2. Opmerkingen toevoegen

Had je vroeger een bestandje of een apart rapportje waarin je belangrijke notities stonden en vroeg je je regelmatig af waarom je in Google Analytics wel notities kon toevoegen, maar niet in Google AdWords? In Google Ads kan het nu ook.

3. Meer tekens in tekstadvertenties

Net als Twitter eerder dit jaar heeft Google ook besloten om meer tekens toe te laten in hun advertenties. Er is een derde titel toegevoegd en vanaf nu mag je omschrijving 2 x 90 tekens lang zijn, waar dat vroeger maar 1 x 80 tekens was. Hierdoor kunnen we niet alleen meer variatie gebruiken in onze teksten, maar kunnen we ook meer relevantie informatie en zoekwoorden gebruiken.

images/advertentie-maken.jpg

4. In-market doelgroepen

Binnen ‘doelgroepen’ kun je door middel van ‘observatie’ doelgroepen selecteren op basis waar mogelijke geïnteresseerden actief onderzoek naar doen of plannen voor maken, ook wel ‘in-market’ genoemd. Een handige tool voor iedereen die adverteert, maar misschien niet het nodige volume aan websitebezoekers kan realiseren voor een zogenaamde ‘echte’ remarketingcampagne.


5. Responsive search ads

Voorlopig kunnen we nog geen responsieve zoekadvertenties maken, tenzij je deel uitmaakt van de bèta groep. Voor het einde van dit jaar zou echter iedere adverteerder toegang moeten krijgen tot de nieuwe methode en vorm van adverteren. We kijken er naar uit! De responsieve ads zijn een zeer interessante feature. Je schrijft 15 verschillende headlines en 4 verschillende omschrijvingen. Google, door middel van hun machine learning, roteert automatisch verschillende combinaties op basis van de gebruikte zoektermen.

Zelf aan de slag?

Twijfel je nog of Google Ads een meerwaarde is voor je bedrijf of heb je enkele vragen? Stuur ons gerust een berichtje!