Een bedrijfsblog, waarom er toch aan beginnen?

Waarom een bedrijfsblog beginnen of bijhouden? Ik hoor de vraag zo vaak dat ik de tel ondertussen ben kwijt geraakt. Je moet natuurlijk niets, maar een blog is altijd een goede investering. (En dat zeg ik niet omdat ik als copywriter graag met tekst bezig ben.)

Waarom moet ik kiezen voor een blog?

De redenen waarom bedrijven geen voorstander zijn voor het onderhouden van een blog, zijn meestal dezelfde:

Er zijn inderdaad enkele 'nadelen' gekoppeld aan het houden van een blog. Je moet er tijd en moeite in steken, anders gaat het helaas niet lukken. Bovendien moet je ook consequent zijn in het publiceren van je blogartikels, maar dat zijn geen redenen om er niet mee te beginnen. De voordelen zijn namelijk vele malen talrijker dan de nadelen:

schrijven - image by Hannah Olinger (Unsplash)Dit zijn slechts enkele van de meest voor de hand liggende voordelen. Door consequent blogberichten en -artikels online te zetten zorg je niet alleen dat je meer benaderbaar bent, maar ook dat mensen je makkelijker kunnen vinden, doordat je hoger komt te staan binnen de zoekresultaten. Als je dan nog eens artikels schrijft waar je doelgroep iets aan heeft en wat ze interessant vinden, dan straal je niet alleen professionaliteit, maar ook een grote geloofwaardigheid uit.

Redenen genoeg om te investeren in een zakelijke blog. Indien je echter echt geen tijd hebt of als de creativiteit uit je blog verdwenen is kan je altijd bij ons aankloppen. BeeNobby zit met je samen en luistert naar de boodschap die jij probeert over te brengen in je blogberichten. Wij schrijven dan je artikels, waardoor je enkel nog maar te maken krijgt met de voordelen van blogartikels.