Facebook-pixel; wat is het en wat doe je ermee?

Man op zoek naar antwoorden over Facebook-pixel (image by Mari Iezhava on unsplash)

Facebook-pixel, wat is het en wat doe je ermee? Beter nog… waarom zou het iets voor jou zijn? In dit blogbericht nemen we de gekende (of juist ongekende) Facebook-pixel eens onder de loep en geven we een antwoord op deze vragen.

Benieuwd? Lees dan zeker verder!


Wat is een Facebook-pixel?

Zoals bijna alle online marketingtools is de Facebook-pixel op zich niet meer dan een stukje code dat je op eender welke pagina van je website kan plaatsen.

De vraag is echter, wat meet of verzamelt dit stukje code? Het antwoord daarop is simpel: het verzamelt informatie over je doelgroepen. Door de informatie die de pixel verzamelt, kun je jouw doelgroepen meten, optimaliseren en dus ook ontwikkelen voor je Facebook-advertenties.

Let wel op: er worden enkel gegevens geregistreerd van de bezoekers die op dat moment effectief zijn ingelogd op Facebook.

Wat doe je ermee?

De pixel is dus vooral interessant als je adverteert via Facebook. Je kan namelijk drie verschillende soorten doelgroepen opbouwen die je kan gebruiken voor je advertentie:

Deze doelgroep wordt gebruikt in geval van remarketing. De aangepaste doelgroep krijgt vorm op basis van je websiteverkeer. De bezoekers komen terecht in een lijst en kunnen vervolgens door middel van een Facebookadvertentie opnieuw benaderd worden.

Het grootste verschil met een aangepaste doelgroep is dat deze lijst gevuld is met nieuwe klanten. Je gaat eerdere websitebezoekers dus niet opnieuw benaderen. Het idee achter deze doelgroep is dat op basis van de interesses van de huidige websitebezoekers een nieuwe doelgroep wordt aangemaakt met potentiële klanten met eenzelfde interesses.

Een opgeslagen doelgroep kan aangemaakt worden op basis van een aangepaste of vergelijkbare doelgroep. Hier bestaat er de mogelijkheid om te filteren op locatie, leeftijd, demografische gegevens, gedrag en interesse.

De voordelen van Facebook pixel

Opgelet:

Vergeet niet te vermelden in je privacyverklaring dat je Facebook-pixel gebruikt, zodat je bezoekers weten welke gegevens je van hen gebruikt!