3 gouden tips om jouw bedrijf vindbaar te maken via voice search

Voice search, of spraakherkenning, heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Vele huishoudens maken al gebruik van een Google Home of Amazon Alexa. Zo’n apparaat luistert naar wat je vraagt en voert een bevel uit of geeft je een antwoord alsof die van een persoon komt, mits robotachtige bijklank. Ook de meeste smartphones beschikken over een spraakherkenningsfunctie. Enorm handig, ook voor marketeers. Maar hoe kun je als marketeer op deze verandering inspelen? BeeNobby geeft je 3 tips.

images/hey-google-1.png

Groeit voice search echt zo snel?

Vandaag zijn de helft van de zoekopdrachten via mobiel. Daarvan zijn 20% van de zoekopdrachten via voice search. Dat is toch al een heel aantal. Je zou denken dat deze 20% vooral uit jongeren bestaat, maar uit onderzoek blijkt dat 44% van de volwassenen dagelijks een zoekopdracht of bevel via spraakherkenning geeft.

Experts verwachten dat, onder meer door de opkomst van smarthome devices zoals Google Home en Amazon Echo, dit aandeel nog sterker zal groeien de komende jaren.

Zo'n smarthome device kan een heel aantal bevelen die jij geeft uitvoeren. Benieuwd naar de verschillende commando’s die je vandaag al in het Nederlands aan je Google Home kan geven?
Hier vind je een lijst met alle commando’s.

Ok Google smartphone voice search

Als marketeer inspelen op de trend van voice search

Als marketeer of ondernemer moet je weten dat deze verschuiving naar voice search ook de manier waarop consumenten online producten zoeken verandert. Om goed in te spelen op de voice search trend zal je ook je marketing wat moeten aanpassen. Communicatiebureau BeeNobby geeft 3 gouden tips.


1. Gebruik long tail zoekwoorden

Een zoekopdracht via voice search bevat over het algemeen meer woorden dan een getypte zoekopdracht. Schrijf daarom je zoekwoorden zoals die effectief gezegd zouden worden. ‘Beste schoenwinkels’ wordt in voice search misschien iets als ‘wat zijn de beste schoenwinkels prijs-kwaliteit?’.

Let wel op, vragen via voice search zijn wellicht niet helemáál hetzelfde als gesproken vragen. Zoek dus de optimale verwoording voor jouw zoekwoorden. Monitor de prestaties van je zoekwoorden en pas ze geregeld aan.


2. Zorg voor lokale vindbaarheid

Voice search zorgt ervoor dat locaties steeds belangrijker worden bij zoekopdrachten. Locaties worden vaker gebruikt in gesproken zoekresultaten. Zoekopdrachten zullen vaak de woorden ‘kort bij’, ‘in mijn buurt’ of andere synoniemen hiervan bevatten. Deze moeten dus ook in je zoekwoorden zitten.

De meeste apparaten gebruiken bij het zoeken sowieso al de huidige locatie van de gebruiker. Zorg er daarom voor dat je locatie duidelijk op het internet te vinden is. Zo kan Google jouw bedrijf registreren als ‘in de buurt’ van de zoekopdracht.


3. Geef antwoorden op je website

Wanneer je een zoekopdracht aan Google geeft, gaat Google tussen alle websites op zoek naar een zo juist mogelijk antwoord. Dat is bij voice search niet anders.

Sterker nog: vaak beginnen de antwoorden op voice search zoekopdrachten met ‘volgens ____’ met op het lijntje de website waar de informatie op te vinden is. Dit kan zorgen voor merkbekendheid en traffic naar je website.

Een voorbeeld:
Ine heeft een eigen koffiezaak in Hasselt: Café Ine. Ine heeft er al voor gezorgd dat haar zaak tevoorschijn komt wanneer iemand in Hasselt zoekt naar koffiezaken in de buurt. Om nog vaker gevonden te worden, voegt Ine een pagina toe aan haar website. Op deze pagina staat uitgebreide en gestructureerde informatie over de verschillende soorten koffie. Wanneer er nu iemand via voice search vraagt wat een Americano is, kan het antwoord als volgt klinken: “Volgens CaféIne.be is een Americano een soort koffie waarbij water wordt toegevoegd aan een dubbele espresso om een zachtere smaak te bekomen”.

Op deze manier krijgt Ine meer naamsbekendheid en kan ze haar expertise tonen. Zorg dus zeker voor goede en duidelijke informatie op je website!

De toekomst van voice search

De komende jaren zal voice search nog stevig innoveren. De technologie staat nu al ver, maar we kunnen ervan uit gaan dat voice search nog verfijnder zal werken en dat we er meer van gedaan zullen krijgen.

Een grote boosdoener voor voice search is de privacy. Amazon gaf al toe dat er gesprekken beluisterd worden door werknemers om de kwaliteit van de service te verbeteren. Het valt nog af te wachten wat Google, Amazon en Apple hieraan gaan doen.

Wat we wel weten is dat voice search deel van ons leven zal worden, en dat marketeers deze verandering niet links mogen laten liggen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.