Is je communicatie klaar voor het eindejaar?

Het is hoog tijd om aan de voorbereidingen van de eindejaarsperiode te beginnen. Sommige mensen zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor de gezelligste periode van het jaar, anderen zijn nog twijfelachtig. Je kan het hen niet kwalijk nemen, ook ik vind het moeilijk om mijn kerstmuts al boven te halen met temperaturen boven de 15°C … kerst terzijde, er zijn nog tal van commercieel interessante dagen waarop we ons kunnen voorbereiden.

Is je webshop of winkel klaar voor de eindejaarsperiode? Hoe zit het met je communicatie? Hier zijn enkele tips die jou op weg kunnen helpen:

1. Begin er nu al aan!

En dan bedoel ik dat je er beter verleden maand mee was gestart dan vandaag. Denk maar aan alle boeiende (koop)dagen die er staan aan te komen:

Beslis welke data voor jouw bedrijf of organisatie commercieel belangrijk zijn en plaats deze duidelijk in de agenda. Plan leuke acties of posts om deze dagen in de verf te zetten en je verkopen te stimuleren. Neem nu Hypermarkt Carrefour die nu al is gestart met een actie rond Black Friday. (Black Month, een maand vol promoties en acties) Of Coolblue's initiatief van verleden jaar, Blue Friday

2. De uitstraling is alles

Creëer een feestdagenthema. Subtiel of echt out there. Dat kies je zelf. Belangrijk is gewoon dat het past bij wie je bent als organisatie. Mensen moeten ook echt geloven dat je het meent en dat het meer is dan alleen een marketing actie.

3. Zorg voor leuke acties

Verzin leuke acties die mensen naar je winkel kunnen lokken, zodat ze hun Sinterklaas- en kerstinkopen bij jou doen, maar ook om hun aandacht te grijpen. Promoot je (web)winkel net dat beetje meer tijdens de feestdagen om zo je verkopen te stimuleren.

4. Communicatie

Communicatie is zeer belangrijk. Zorg voor een contentkalender waar je duidelijk in vermeldt:

Eenmaal je contentkalender op punt staat, is het niet alleen voor iedereen duidelijk wat je gaat communiceren, maar ook wanneer en hoe je het wilt aanpakken. Als er dan iemand plotseling uitvalt, kan de communicatie onverstoord verder gaan en voor de consistentie is dit van cruciaal belang.

5. Marketing… Remarketing!

Klanten zijn verwoed op zoek naar het perfecte geschenk voor hun kinderen, partner, ouders, … En tegenwoordig gaan ze vaak online op zoek naar inspiratie. ’s Avonds of stiekem doorheen de dag scrollen ze dan van de ene website naar de andere. Deze periode is dus het uitgelezen moment om een remarketingcampagne op te starten, zodat je deze bezoekers eraan herinnert dat ze het ideale geschenk al bij jou in je webshop hebben gezien.

6. Denk aan alles

Denk aan werkelijk alle kleine details!

(Niets is zo vervelend dan voor een gesloten deur staan...)

(Gaan mijn cadeautjes nog op tijd aankomen?!)

(Want anders moet ik nog een nieuw cadeau verzinnen...)


Twijfel je nog aan je eindejaarscommunicatie of heb je op dit moment echt te veel werk om online iets op te zetten? Wij maken, regelen en doen het graag voor jou!

Neem gewoon even contact met ons op en dan regelen we vlug een vrijblijvend gesprek!

Buzzy Groetjes,

images/lieslore-handtekening.jpg