Voorkom zeker deze 5 fouten in Google Ads

Voorkom zeker deze 5 fouten in Google Ads

Google Ads lijkt op het eerste gezicht een makkelijke manier om je onderneming in de kijker te zetten. Je maakt een account aan, start eenvoudig je eerste campagne, je schrijft je advertenties en vervolgens wacht je op resultaten. Wat je echter niet verwacht is dat de resultaten uitblijven of onder de verwachtingen presteren en dat de kosten blijven oplopen. Voorkom daarom zeker volgende fouten:

1. Zoekwoorden blijven toevoegen in Google Ads…

Het lijkt misschien slim om woorden aan je lijst van zoekwoorden te blijven toevoegen, maar wij raden aan om echt niet meer dan 20 zoekwoorden toe te voegen per advertentiegroep. Je advertentie verliest door de grote groep van zoekwoorden namelijk een deel van zijn relevantie en dit reflecteert in de kwaliteitsscore.

Denk er ook aan om na enkele dagen je advertenties nog eens open te doen en de effectiviteit van je zoekwoorden eens te controleren. Heb je veel woorden met een lage CTR (0 - 5%), dan kun je deze best verwijderen en nieuwe zoekwoorden invoeren om deze vervolgens te testen.

2. … en toch de uitsluitingszoekwoorden vergeten

Deze zoekwoorden zijn zeker zo belangrijk als de gewone zoekwoorden. Uitsluitingszoekwoorden zijn woorden die misschien hard lijken op je gewenste zoekwoord, maar waarbij je niet wilt dat je advertenties getoond worden.

Beeld je in dat je vrouwenmode verkoopt en je wilt de verkoop van de nieuwe collectie winterjassen online stimuleren via een online Ads-campagne. Aangezien je geen mannenmode verkoopt kun je woorden zoals “mannenjas” en “mannen winterjas” uitsluiten.

3. Het effect en nut van de extensies onderschatten

Bij het maken van je advertentie krijg je altijd de keuze of je bepaalde extensies wilt toevoegen. Niet twijfelen, gewoon doen! Een extensie betekent meer informatie en dus ook een relevantere advertentie. Bovendien vallen je advertenties niet alleen meer op, ze kunnen de bezoeker ook snel naar verschillende pagina’s leiden.

Er bestaan verschillende extensies:

Afbeelding van Google Support: sitelinkextensie

4. De cijfers van Google Ads negeren

Soms kun je het gevoel hebben dat de tegenvallende resultaten niets met de tekst van je advertentie of de keuze van je zoekwoorden te maken kan hebben, omdat je er honderd procent zeker van bent dat je de juiste keuze hebt gemaakt en een prachtige copy hebt neergeschreven. Als copywriters snappen we het sentiment, maar het is een grote fout om te vertrouwen op creativiteit en niet op de cijfers. Je moet je advertenties haast constant testen en aanpassen.

5. Slechts één advertentie schrijven per advertentiegroep

Indien je een nieuwe campagne aanmaakt is het zeer belangrijk om meer dan één advertentietekst aan te maken. Google Ads geeft dit zelfs aan tijdens het aanmaken van de nieuwe campagne. Zij raden aan om er minimaal 3 te schrijven en wij delen die mening. Schrijf er verschillende zodat je kan testen wat voor titels het beste werken of welke omschrijvingen meer klikken opleveren.