Blog - Branding

Product branding: Ritchie limonade in blikjes; can it?

Best groot was dan ook mijn verbazing, toen Jan Verlinden enige tijd geleden met een post op LinkedIn aankondigde dat Ritchie voortaan ook in blikjes zou worden verkocht. Op de homepage van de Ritchie-website staat overigens deze slogan: “Geluk zit in een klein flesje”. Toch belangrijk dus, dat flesje ...

Lees verder

Het verhaal achter het Apple logo

Technologiegigant Apple is een van de grootste bedrijven van de eenentwintigste eeuw. Het appeltje met de hap uit zit bij honderden miljoenen mensen in de broekzak, op het bureau en/of op de kast. Apple is misschien wel het bedrijf met de fanatiekste community. Het Apple logo wordt als het ware aanbeden als het kruisteken bij Christenen. Maar waar komt het Apple logo juist vandaan? Wat is het verhaal achter het Apple logo? Dat lees je in dit artikel.

Lees verder

Wat heb je nodig voor de branding van je startup?

Bij een nieuwe onderneming hoort een huisstijl, of branding. Branding is een erg belangrijke opdracht voor startups. Helaas verliezen veel starters deze opdracht uit het oog. Er wordt wel een logo gemaakt, maar tot een echte huisstijl komt het vaak niet. Zonde, want het is net je huisstijl die een eerste indruk geeft aan je doelgroep. Het is je huisstijl die klanten aan je merk bindt. Je kunt er dus maar beter werk van maken. In dit artikel lees je wat je nodig hebt om je startup te branden.

Lees verder

Het verhaal achter het Nike logo

Het logo van Nike is een van de bekendste logo’s ter wereld. Zowat iedereen herkent meteen het ‘vinkje’ van de fabrikant van sportartikelen. Vaak wordt het logo ook meteen geassocieerd met de baseline: ‘Just Do It’. Sterke branding van Nike, dus. Maar waar staat het Nike logo eigenlijk voor? Wat is het verhaal achter het Nike logo? En is het nu ‘Naaik’ of ‘Naikie’? Wij gingen op onderzoek.

Lees verder

VTM zet hoofdmerk centraal met nieuwe zenders

Vanaf maandag 31 augustus 2020 zal het televisielandschap er weer wat anders uit zien. VTM gaat namelijk rebranden. De zenders Q2, Vitaya en Caz worden respectievelijk VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Met deze transformatie zet VTM het hoofdmerk centraal. VTM krijgt ook een ‘nieuwe’ slogan.

Lees verder