honingraatstructuur

Communicatieplan laten maken

Communicatieplan

communicatieplan laten maken communicatiebureau BeeNobby

Welk budget heb je nodig voor een communicatieplan?

Goede vraag! Lees het antwoord in ons prijsinfodocument.

Stuur me de prijzen!

Om je communicatie planmatig en efficiënt in te zetten, heb je hoe dan ook een communicatieplan nodig. Een communicatieplan is de kapstok voor je communicatie en zorgt ervoor dat alle communicatie doelgericht is, als deel van je strategie (vaak bepaald in je marketingplan).

Communicatiebureau BeeNobby zorgt voor een communicatieplan op maat van jouw onderneming, doelen en doelgroep.

In een communicatieplan onderzoeken we onder meer:

 

De kernboodschap

Wat wil je juist vertellen een je doelgroep? Wat is de boodschap en het doel ervan? Hoe moeten we deze boodschap verwoorden zodat ze op een duidelijke, efficiënte manier aankomt bij de doelgroep?


De juiste communicatiestrategie

Hoe moeten we communiceren om de boodschap over te brengen? Wat wordt de tone of voice? Uit welk standpunt moeten we communiceren? Wat communiceren we wanneer?

De geschikte communicatiekanalen

Via welke online en/of offline kanalen gaan we wanneer communiceren? Welke kanalen zijn het meest geschikt om de doelgroep te bereiken? 

 

Op basis van deze bevindingen leggen we met een communicatieplan de fundering voor een effectieve campagne met een gedetailleerd plan van aanpak.

Heb je een vraag?
We staan voor je klaar!

Waarom heb je een communicatieplan nodig?

Een communicatieplan is cruciaal om eenduidig en overzichtelijk te communiceren naar je doelgroep toe. Dankzij een communicatieplan heb je een leidraad, een kapstok om je communicatie aan op te hangen. Dit brengt enkele voordelen met zich mee

  • Een communicatieplan maakt je communicatie doelgerichter
  • Een communicatieplan maakt je communicatie logischer
  • Een communicatieplan maakt je communicatie efficiënter
  • Een communicatieplan maakt je communicatie minder tijdintensief


Omdat je een plan, een houvast, hebt is je bedrijfscommunicatie naar je doelgroep sterker en daardoor effectiever. Of je doelgroep nu consumenten of andere bedrijven zijn.

 

Hoe maakt BeeNobby een communicatieplan?

Bij het maken van communicatieplan analyseren we jouw onderneming, product of dienst, sector en doelgroep. Op basis van een eerste kennismakingsgesprek bundelen we inzichten en kansen in een overzichtelijk communicatieplan.

Een communicatieplan begint bij communicatiebureau BeeNobby dus altijd met een kennismakingsgesprek. Voordat het communicatieplan af is zie (of hoor) je ons echter nog enkele keren. We leggen immers voorlopige versies aan jou voor waarop jij en je team feedback kunnen geven. Op basis van die feedback werken we dan weer verder.

Dit proces herhalen we tot we een gestructureerd, overzichtelijk communicatieplan hebben. Je ontvangt het communicatieplan in PDF en/of PPT formaat.

 

Wat kost een communicatieplan?

De prijs van een communicatieplan is afhankelijk van de onderneming, sector en doelstelling. Een communicatieplan om een starter in de markt te zetten is vaak minder intensief dan een communicatieplan voor een fusie van twee multinationals. De minimumprijs van een communicatieplan ligt om en bij de € 1200,00.

Meer informatie over de prijs van een communicatieplan kun je hier downloaden.

 

 

Ook interessant voor jou?

Marketingplan

Marketing

Google Ads

Marketing

Social media beheer

Communicatie

Eens babbelen over jouw Communicatieplan?

Wil je gratis advies? Of wil je samen bekijken wat we kunnen doen? Plan dan een gesprek in!
Gesprekken kunnen ook online plaatsvinden.

Maak nu een afspraak