Honingraatstructuur

Veelgestelde vragen

Hier is een lijst met vragen die we vaak krijgen en hun antwoorden.

Heb je een vraag die niet tussen de lijst staat? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

 

We merken dat velen wel een communicatiebureau als BeeNobby bij de hand willen nemen, maar dat ze niet zo goed weten wat ze kunnen verwachten. Dat is op voorhand ook moeilijk te zeggen. We ondersteunen ondernemingen op een heel aantal vlakken en elk project is anders.

Daarom begint elk project bij BeeNobby met een gratis en vrijblijvend verkennend gesprek. Wat is jouw vraag? Welke doelstellingen heb je? En hoe kunnen wij je ondersteunen bij het behalen van die doelstellingen?

Op basis van het verkennend gesprek stellen we een voorstel op om eventueel het project samen op te starten.

 

De dienstverlening van BeeNobby kan zowel ondersteuning als volledige ontzorging zijn. Wil je bijvoorbeeld je social media beheer volledig uitbesteden, dan kan dat. Wil je ook nog zelf content maken? Dan vinden we een samenwerking die daarbij past.

Flexibiliteit is onze sleutel tot een goede samenwerking.

Alle projecten beginnen met een kennismakingsgesprek. Deze kan online of in persoon plaatsvinden.

In zo'n gesprek leren we elkaar kennen. We praten over de zaak in kwestie, de reden voor het aanspreken van een communicatiebureau en over hoe BeeNobby daarin gerichte ondersteuning kan bieden.

Op basis van dit gesprek maken we een offerte op.

 

Wanneer de offerte bevestigd wordt zetten we een flexibele samenwerking op poten die zo goed mogelijk aansluit bij de noden van de klant.

De meeste projecten bevatten een maandelijks of driemaandelijks evaluatiemoment waarbij we de resultaten en de mogelijke verdere stappen bespreken.

Omdat elk project anders is, is het haast onmogelijk om op voorhand exacte prijzen bij de dienstverlening te zetten. Richtprijzen zijn wel te downloaden voor een marketingplan, een communicatieplan, blogartikels en corporate branding

Na een vrijblijvend verkennend gesprek maken we een concreet prijsvoorstel op om het project op te starten.

Social media advertising werkt voor zowat elke zaak. Het is een zeer flexibele vorm van marketing.

Hoe we social media advertising juist moeten inzetten voor jouw zaak, dat bekijken we bij het maken van een marketingplan.

Alles wat we binnenshuis kunnen doen, doen we ook binnenshuis. Dat maakt het makkelijker om te managen, maar het drukt ook de prijs omdat er geen tussenpersonen aan te pas komen.

Wanneer we iets niet (volledig) binnenshuis kunnen doen, bekijken we wat de beste opties zijn om de vraag van de klant toch in te vullen met ondersteuning van buitenaf. Bijvoorbeeld met een freelancer.

Ja, je kan zowel het maken van de social media planning als het maken en publiceren van posts aan ons over laten.

Meestal is er een samenwerking tussen de klant en ons. De klant bezorgt een database aan beelden. Wij zorgen ervoor dat de beelden als behapbare content op de juiste kanalen komt te staan, al dan niet met beeldbewerking.

Dat kies je zelf.

Wil je dat wij een contentkalender maken en jij zelf de posts maakt en publiceert? Dat kan.

Wil je liever het maken van de posts aan ons overlaten dat wij die ook publiceren? Geen enkel probleem. Dan zorgen we ervoor dat uw accountbeheerder toegang krijgt tot uw account.

We stellen ons flexibel op om de vraag van de klant zo goed mogelijk in te vullen.

Hier verwijzen we graag naar het vierkant en de rechthoek. Een vierkant is een rechthoek, maar een rechthoek is niet altijd een vierkant.

Hetzelfde geldt hier. Marketing is een vorm van communicatie, maar niet elke communicatie is marketing. Het onderscheid is niet altijd even duidelijk in de sector.

Communicatie en marketing gaan dan ook vaak hand in hand. Wanneer je een blogartikel schrijft om daarna te promoten op Facebook, bijvoorbeeld.

 

Marketing

Wij beschouwen betaalde communicatie, zoals advertenties op sociale media en e-mailmarketing, als marketing. Daarnaast behoort retailmarketing en het bouwen en onderhouden van een webshop tot marketing, omdat deze zaken erg nauw aansluiten bij het verkoopkanaal.

 

Communicatie

Onbetaalde communicatie, zoals een blogartikel of een post op sociale media, valt onder de noemer 'communicatie'.

Bij vele projecten zal communicatie en marketing in mekaar overvloeien. Een video openemen om daarna te promoten op Facebook, is bijvoorbeeld een mix van beiden.

 

Daarnaast is er bij BeeNobby ook nog een vleugel 'Branding'. Dit is alles wat met huisstijl en merkpositionering te maken heeft. Logo, baseline, employer branding, kleurenpaletten enzovoort.