Honingraatstructuur

FAQ

Wat kan BeeNobby voor me doen?

We merken dat velen wel een communicatiebureau als BeeNobby bij de hand willen nemen, maar dat ze niet zo goed kunnen inschatten wat ze daar juist voor terugkrijgen. Dat is op voorhand ook moeilijk te zeggen. We ondersteunen ondernemingen op een groot aantal vlakken en elk project is anders.

Daarom begint elk project bij BeeNobby met een gratis en vrijblijvend verkennend gesprek. Wat is jouw wens? Welke doelstellingen heb je? En hoe kunnen wij je ondersteunen op die doelstellingen te behalen? Op basis van het verkennend gesprek stellen we een voorstel op om eventueel het project samen op te starten.

 

De dienstverlening van BeeNobby kan zowel ondersteuning als volledige ontzorging zijn. Wil je bijvoorbeeld je social media beheer volledig uitbesteden, dan kan dat. Wil je ook nog zelf content maken? Dan vinden we een samenwerking die daarbij past.

 

Hoeveel kost de dienstverlening van BeeNobby?

Omdat elk project anders is, is het onmogelijk om op voorhand prijzen bij de dienstverlening te zetten. Richtprijzen zijn wel te downloaden voor een marketingplan, een communicatieplan, blogartikels en corporate branding

Na een vrijblijvend verkennend gesprek maken we een concreet prijsvoorstel op om het project op te starten.

 

Voeren jullie projecten zelf uit?

Ja, alles wat we binnenshuis kunnen doen, doen we ook binnenshuis. Dat maakt het makkelijker om te managen, maar het drukt ook de prijs omdat er geen tussenpersonen aan te pas komen. Wanneer we iets niet (volledig) binnenshuis kunnen doen, bekijken we wat de beste opties zijn om de vraag van de klant toch in te vullen met ondersteuning van buitenaf. Bijvoorbeeld met een freelancer.

 

Designen jullie ook posts voor social media?

Ja, je kan zowel het maken van de social media planning als het maken en publiceren van posts aan ons over laten. Meestal is er een samenwerking tussen de klant en ons. De klant bezorgt een database aan beelden. Wij zorgen ervoor dat de beelden als behapbare content op de juiste kanalen komt te staan.

 

Wie publiceert posts bij social media beheer?

Dat hangt af van wat je juist wil. Wil je dat wij een contentkalender maken en jij zelf de posts maakt en publiceert? Dat kan. Wil je liever het maken van de posts aan ons overlaten en ook het publiceren? Geen enkel probleem. Dan zorgen we ervoor dat uw accountbeheerder toegang krijgt tot uw account.

We stellen ons flexibel op om de vraag van de klant zo goed mogelijk in te vullen.

 

Wat is het verschil tussen marketing en communicatie?

Hier verwijzen we graag naar het vierkant en de rechthoek. Een vierkant is een rechthoek, maar een rechthoek is niet altijd een vierkant.

Hetzelfde geldt hier. Marketing is een vorm van communicatie, maar niet elke communicatie is marketing. Het onderscheid is niet altijd even duidelijk in de sector.

 

Wij beschouwen betaalde communicatie, zoals advertenties en e-mailmarketing, als marketing. Daarnaast behoort retailmarketing en het bouwen en onderhouden van een webshop tot marketing, omdat deze zaken erg nauw aansluiten bij het verkoopkanaal.

 

Onbetaalde communicatie, zoals een blogartikel of een post op sociale media, valt onder de noemer 'communicatie'.

Bij vele projecten zal communicatie en marketing in mekaar overvloeien. Een video openemen om daarna te promoten op Facebook, is bijvoorbeeld een mix van beiden.

 

Daarnaast is er bij BeeNobby ook nog een vleugel 'Branding'. Dit is alles wat met huisstijl en merkpositionering te maken heeft. Logo, baseline, employer branding, kleurenpaletten enzovoort.

 

Kunnen jullie me helpen met mijn bachelor- of masterproef?

We beantwoorden met plezier je vragen over marketing, communicatie, branding of de werking van een communicatiebureau. Stuur een mailtje, een berichtje via social media of bel ons, dan zien we wat we voor je kunnen doen.

 

Wat was er eerst: de kip of de bij?

Geloof het of niet, maar de bij zoemt al veel langer op Aarde rond dan dat de kip er loopt. Uit DNA-onderzoek blijkt dat de bij al zo'n 130 miljoen jaar geleden bestond. Het oudste bijenfossiel is zo'n 80 miljoen jaar oud. De kip loopt daarintegen nog maar 8000 jaar rond op deze planeet. Not even close, dus.