Hoeveel kost een goede copywriter blog header

Hoeveel kost een goede copywriter?

Een goede copywriter achter de hand hebben is een grote troef voor elk bedrijf. Als de teksten op je website, in je brochure en in je advertenties geschreven zijn door een professionele copywriter, spreken ze je doelgroep beter aan en leiden ze sneller tot conversie. Een goede copywriter vinden is echter niet altijd even gemakkelijk. Het aanbod is groot en de prijs-kwaliteit varieert sterk.

Een copywriter per uur, per project of per woord betalen?

Copywriters kunnen de prijs voor hun diensten bepalen op 3 verschillende manieren. Copywriters kunnen een uurtarief hanteren, een prijs per woord vragen of de kostprijs bepalen per project.

Copywriters met een uurtarief

Veel copywriters hanteren een prijs per uur. Deze prijs is op voorhand vastgelegd en is voor zowat elk project hetzelfde.

Het nadeel aan deze prijszetting is dat je als klant weinig controle hebt.

Je weet niet hoe lang een copywriter bezig zal zijn met een project. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat veel copywriters met een uurtarief een bijkomend bedrag vragen voor coördinatiekosten. Ook hiermee moet je aan denken bij het vergelijken van prijzen van copywriters.

Copywriters met een projecttarief

Soms wordt de kost van een copywriter bepaald op basis van een briefing van de klant. Er wordt gekeken naar de omvang en de complexiteit van het project. De copywriter doet een prijsvoorstel waarmee de klant al dan niet akkoord mee gaat.

Deze methode is interessanter als klant omdat je de controle behoudt. Je weet op voorhand hoeveel het project je zal kosten.

Bij Communicatiebureau BeeNobby proberen we steeds een projectprijs te voorzien bij copywritingprojecten. Onze copywriters schatten de opdracht in na een briefing van de klant. Op basis daarvan doen we een vrijblijvend prijsvoorstel.

In sommige (grote) projecten kan er echter om praktische redenen voor een uurtarief gekozen worden. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de klant.

Copywriters met een woordtarief

Ten slotte zijn er copywriters die een prijs per woord aanrekenen.

Waar het moeilijk is om in te schatten hoe lang een copywritingproject zal duren, is het nog moeilijker om te voorzien hoeveel woorden een tekst zal bevatten, zeker bij nieuwe teksten.

Een A4 met veel korte woorden kan dus duurder zijn dan een A4 met lange woorden. Daarom zijn wij niet meteen voorstander van copywriting aan woordtarief.

Hoeveel kost een copywriter gemiddeld?

Als je gaat kijken naar het uurtarief van een gemiddeld copywriter, kom je al snel bij bedragen rond de € 70-100 per uur voor een nieuwe tekst, exclusief btw. Natuurlijk vind je ook goedkopere copywriters. Afhankelijk van ervaring, expertise en portfolio kunnen prijzen immers variëren.

Denk er ook aan dat een copywriter die een prijs per uur hanteert, ook vaak een vaste prijs voor coördinatiekosten in rekening brengt. Vergelijken is hier dus de boodschap.

Per woord kost een copywriter je meestal tussen de € 0,10 en € 0,35.

Bij tarieven op projectbasis is het moeilijker om gemiddelden te vinden. Elk project is anders en heeft dus ook een andere prijs. Wil je hier prijzen vergelijken, dan kun je best even contact opnemen.

De prijs voor jouw copywritingproject weten?

Neem contact op!

Neem contact met ons op en vertel ons wat je wil laten copywriten. Wij bezorgen je snel een prijsofferte op maat.

Meer betalen, betere kwaliteit? Lang niet altijd!

Duurdere copywriters hebben vaak meer ervaring en een groter portfolio dan andere copywriters. En hoewel ervaring wel belangrijk is voor het schrijven van sterke teksten, is een duurdere copywriter lang niet altijd de betere oplossing.

Je moet kijken naar de aard van je project. Soms heb je inderdaad een copywriter nodig die met de ogen dicht een perfecte tekst schrijft over een specifiek onderwerp. Maar vaak zoekt men gewoon een goede tekstschrijver die flexibel en betrouwbaar is.

Een freelance copywriter vs. een copywriter van een bureau

Een goede copywriter kun je zowel freelance als binnen een agency vinden. Toch hebben ze allebei hun voor- en nadelen.

De flexibele uren van een copywriter

Een freelance copywriter is vaak flexibel wat werkuren betreft. Ze kunnen makkelijker later doorwerken en daardoor jouw project sneller afwerken. Een communicatiebureau dat van 09u00 tot 17u00 bereikbaar is, is daarin minder flexibel.

Het volume van een communicatiebureau

Daartegenover staat wel dat bij een agency de kans groter is dat ze jouw project meteen bij de hoorns vatten. Freelance copywriters zitten soms vast aan een groot project of hebben meerdere kleine projecten op de plank. Omdat ze maar alleen zijn kunnen er daardoor wachttijden ontstaan.

Bij een bureau staan vaak meerdere professionele copywriters klaar om teksten te (her)schrijven. Ze kunnen vaak meteen aan de slag met jouw copywritingproject.

De veelzijdigheid van een communicatiebureau

Daarenboven is een communicatiebureau vaak veelzijdiger dan een freelance copywriter.

Wil je naast het laten schrijven van je teksten ook mooie visuals? Daar kan een communicatiebureau als BeeNobby voor zorgen.

Zoek je naast een copywriter ook een marketingpartner of SEO-specialist? Die vind je bij BeeNobby op hetzelfde adres. Meerdere projecten bij dezelfde agency aangaan kan bovendien de prijs drukken!

Hoeveel kost een goede copywriter?

Een goede copywriter met jaren ervaring en een uitgebreid portfolio kan al snel meer dan € 100 per uur vragen voor zijn/haar diensten. Minder ervaren copywriters vind je vanaf € 60-70 per uur.

Het is echter belangrijk om een copywriter op maat van jouw noden te vinden. Soms heb je bijvoorbeeld geen dure copywriter met honderden referenties nodig, maar een copywriter die gewoon goed schrijf, betrouwbaar is en tijd heeft.

Bij Communicatiebureau BeeNobby zoeken we daarom een projectprijs die past bij jouw behoefte. We luisteren uitgebreid naar jouw wensen en doelstellingen en stellen een projectprijs op maat voor.

Zo’n prijsvoorstel kan erg flexibel zijn. Zo kan copywriting bijvoorbeeld perfect gecombineerd worden met andere diensten, zoals het maken van visuals of het ontwerpen van een brochure.

Op die manier weet je altijd perfect op voorhand wat een (copywriting)project je zal kosten.

Na een akkoord over de prijs van het project gaan we aan de slag. We blijven echter te allen tijde vlot bereikbaar voor vragen, opmerkingen of suggesties.

Jarne Froyen marketeer bij communicatiebureau BeeNobby

Jarne Froyen

Marketeer

Een goede copywriter hoeft niet altijd duur te zijn. De beste prijs voor jouw copywritingproject is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom kan het soms voelen alsof je in het duister tast bij het kiezen van een copywriter. Daarom opteren wij bij BeeNobby voor een projectprijs die aansluit bij de noden en wensen van de klant.

Deel dit artikel: