honingraatstructuur

Influencer marketing

Influencer marketing

Influencer Marketing

Eens samenzitten?

En bekijken wat influencer marketing voor jou kan doen?

Doen we!

Met influencer marketing zet een persoon die een bepaalde invloed op je doelgroep heeft je product in de kijker. Deze persoon, of influencer, gebruikt en promoot je product of dienst, vaak op social media.

Subtiele, efficiënte marketing

Een influencer is een persoon die bekend is bij jouw doelgroep. Vaak zien mensen een influencer als hun voorbeeld. Zo kan Eden Hazard een influencer zijn voor personen die geïnteresseerd zijn in voetbal en kan Sergio Herman een influencer zijn voor personen die graag koken. Als een influencer past bij jouw merk en jouw product toont aan zijn kijkers en volgers, zullen deze kijkers en volgers sneller overtuigd raken van de kwaliteit van je merk.

Stel dat je messen verkoopt en Sergio Herman jouw messenset gebruikt bij het koken voor een video op Instagram. Je messen worden getoond aan een grote groep mensen die graag koken. Mensen die dus ook een messenset kunnen gebruiken. Wanneer ze een nieuwe messenset zoeken, zullen ze eerder geneigd zijn om jouw merk te kopen, want "Sergio Herman gebruikt die ook". Subtiele maar zeer efficiënte marketing, dus.

 

Vind de juiste influencer voor jouw merk

Bij influencer marketing promoot een influencer een product of dienst voor een tegenprestatie van het bedrijf in kwestie. Dit kan een geldsom zijn, maar ook het gratis uitproberen/gebruiken van een product kan al voldoende zijn om je product of dienst te laten promoten.

Belangrijk bij influencer marketing is dat je de juiste influencer kiest. Deze moet bij je merk passen, (deels) aansluiten bij jouw filosofie en voldoende mensen binnen je doelgroep bereiken. Een klein voorbeeld: de meeste voetbalfans kunnen perfect bereikt worden met Lionel Messi als influencer, maar in Portugal zal dit een averechts effect hebben. Hier kun je beter kiezen voor Cristiano Ronaldo. 

Er gaat wat denkwerk vooraf aan het vinden van de juiste influencer, maar daar helpen we je graag mee.

 

Vraag je offerte voor Influencer marketing

Ook interessant voor jou?

Video

Communicatie

Social media beheer

Communicatie

Eens babbelen over jouw Influencer marketing?

Wil je gratis advies? Of wil je samen bekijken wat we kunnen doen? Plan dan een gesprek in!
Gesprekken kunnen ook online plaatsvinden.

Maak nu een afspraak