honingraatstructuur

Een marketingplan laten maken

Marketingplan

Marketingplan

Welk budget heb je nodig voor een marketingplan?

Goede vraag! Het antwoord vind je in ons prijsinfodocument.

Stuur me de prijzen!

Een marketingplan brengt structuur in je marketing en helpt jouw bedrijf leads vinden. We bekijken jouw unieke situatie en creëren een marketingplan om de doelen van jouw bedrijf te bereiken.

Jouw unieke kansen vinden

In een marketingplan gaan we op zoek naar de beste manier om in te spelen op de noden van je doelgroep. We zoeken naar waar de kansen liggen van jouw bedrijf binnen de markt. Hierbij kijken we onder andere naar

  - Je doelstellingen
  - Je doelgroep
  - Je unieke voordeel op concurrenten

Aan de hand van deze analyse bepalen we jouw specifieke positie. We vinden waar de kansen liggen voor je onderneming en hoe jij deze kansen kunt omzetten in meer klanten en omzet.

 

Een marketingplan: de fundering voor al je marketinginspanningen

Het marketingplan vormt de strategie, de fundering voor alle marketinginspanningen. Dankzij je marketingplan is elke marketinginspanning gericht op je doel en deel van een samenhangend geheel.

Wanneer het marketingplan gemaakt is kunnen we overgaan naar de uitvoering van het plan. De volgende stap is vaak een communicatieplan.

 

Hoe gaat dat in z'n werk? Het maken van zo'n marketingplan?

Krijg een impressie van het maken van een marketingplan in 1 minuut en 30 seconden:

 

Video: wat is een marketingplan?

Heb je een vraag?
We staan voor je klaar!

Waarom een marketingplan laten maken door BeeNobby?

Een marketingplan is hoe dan ook cruciaal voor elke onderneming. Het vormt de basis voor je marketinginspanningen en maakt je marketing doelgerichter en daardoor ook efficiënter.

Maar waarom moet je een marketingplan laten maken door een communicatiebureau als BeeNobby?

 

Allereerst is het een pluspunt als je je marketingplan laat maken door een externe partner. Het is moeilijk om een 'helicopterview' op je onderneming te krijgen als je er zelf in zit. Door een externe partner bij de hand te nemen krijg je een helder, objectief zicht op je onderneming, je product/dienst en je markt.

Daarnaast heb je met een communicatiebureau als BeeNobby een partner met de nodige marketingervaring. Hieruit komen inzichten die anders misschien over het hoofd worden gezien.

 

Geen eenrichtingsverkeer

Als we een marketingplan maken, doen we dat niet voor, maar mét de onderneming in kwestie. Alles begint met een kennismakingsgesprek. Daarna beginnen we aan een eerste draft van het marketingplan.

We koppelen geregeld terug naar de klant. Op die manier blijven we op dezelfde lijn en weten we of de inzichten die we krijgen aansluiten bij de identiteit en opvattingen van de onderneming.

Zo krijgen we uiteindelijk een marketingplan dat niet alleen gebouwd is op expertise, maar ook nauw aansluit bij de zaakvoerder en de onderneming zelf. Het is immers niet ons marketingplan, maar het jouwe.

 

Wat na het maken van een marketingplan?

Met het marketingplan heb je een strategie voor je markting: de boodschap, de doelgroep, de kanalen enzovoort.

De volgende stap is het uitvoeren van het marketingplan. Ook hier kan BeeNobby ondersteuning of volledige ontzorging bieden. Google Ads, social media advertising, gedrukte advertenties... We staan klaar om jouw marketingplan tot in de puntjes uit te voeren.

 

Ook interessant voor jou?

Communicatieplan

Communicatie

Google Ads

Marketing

Eens babbelen over jouw Marketingplan?

Wil je gratis advies? Of wil je samen bekijken wat we kunnen doen? Plan dan een gesprek in!
Gesprekken kunnen ook online plaatsvinden.

Maak nu een afspraak