Merkverhaal laten schrijven


Een merkverhaal schrijven is een manier om het verhaal van je merk te vertellen aan je doelgroep. Het is een manier om je merk te positioneren en een emotionele verbinding te maken met je doelgroep.

Een duidelijk merkverhaal is nodig om consistent op de juiste manier naar je doelgroep te kunnen communiceren. Je merkverhaal schrijven is één ding, maar je moet daarna er ook voor zorgen dat je merkverhaal zichtbaar/voelbaar is in je bedrijfscommunicatie.

Wat is een merkverhaal?

Een merkverhaal is een verhaal dat de geschiedenis, waarden en identiteit van een merk vertelt. Het is een manier om het verhaal van een merk te vertellen aan de doelgroep en om een emotionele verbinding te maken met hen.

Merkverhalen worden meestal eerst op papier (of tegenwoordig digitaal) neergepend (-typt). Daarna draagt het merk het merkverhaal uit op verschillende manieren, zoals in videopresentaties, op sociale media, in blogposts of op de website.

Merkverhaal laten schrijven

Hoe schrijf je een merkverhaal?

Een merkverhaal schrijven kan een behoorlijke uitdaging zijn. Maar met de hulp van BeeNobby schrijf je jouw sterk merkverhaal in 5 stappen:

 1. je doelgroep identificeren: Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wat hen beweegt, zodat je een verhaal kunt creëren dat relevant is voor hen. Wij voeren een uitgebreide doelgroepanalyse uit die je doelgroep overzichtelijk in kaart brengt.
 2. de boodschap die je wilt overbrengen bepalen: Wat wil je dat je doelgroep onthoudt over je merk? Wat is het unieke aan je merk en wat maakt het anders dan de concurrentie? Onze gerichte vragen helpen je om een antwoord op deze vraag te vinden. Samen komen we tot een duidelijke boodschap die relevant is voor je doelgroep.
 3. de belangrijke punten opsommen: Wat wil je dat je doelgroep weet over je merk? Dit kan bijvoorbeeld de geschiedenis, de waarden en/of de belangrijkste boodschappen zijn. Deze belangrijke punten zetten we extra in de verf in jouw merkverhaal.
 4. het verhaal schrijven: Op basis van de vorige stappen schrijven we een duidelijk merkverhaal. We creëren hierin een emotionele verbinding met je doelgroep, bijvoorbeeld door voorbeelden te geven van hoe je merk heeft geholpen om problemen op te lossen of het leven te verbeteren van mensen.
 5. het merkverhaal aanpassen: We doen de nodige aanpassingen na feedback van jou en/of je collega’s. Daarna bekijken we in welke vormen we het merkverhaal kunnen gieten.

Het merkverhaal uitdragen

Het merkverhaal schrijven is nog maar de eerste stap. Daarna moet je het merkverhaal uitdragen in je bedrijfscommunicatie. Dit kan via verschillende communicatiedragers.

 • Video
 • Sociale media
 • Blogartikels
 • Website
 • E-mailings
 • Brochures
 • Flyers
 • Bannering
 • Signage

Ook hierin kun je rekenen op de ondersteuning van BeeNobby. We zoeken uit welke communicatiedragers relevant zijn voor jouw bedrijf en doelgroep.

Daarna helpen we je met het maken van professionele bedrijfscommunicatie, met je merkverhaal als basis.

Communicatiebureau BeeNobby merkverhaal wordcloud

Draag je identiteit uit met een sterk merkverhaal

Neem contact op of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.