Blogheader adverteren op sociale media: zo werkt dat

Adverteren op sociale media: Zo werkt dat!

Hoe werkt adverteren op social media? Goede vraag! Adverteren op social media is een marketingvorm die mooie resultaten kan opleveren met een relatief beperkt budget. Voor wie weet hoe social media advertising in mekaar zit kan het een erg goede investering zijn.

De complexe wereld van adverteren op sociale media

Social media is een van de meest gebruikte advertentieplatformen ter wereld.

Je kunt met wat kennis super nauwkeurig je doelgroep bereiken met creatieve advertenties. Zelfs als je weinig kennis hebt over social media advertising kun je al een bericht promoten.

Omdat je al gemakkelijk zelf aan de slag kan met adverteren op sociale media, proberen heel wat bedrijven het zelf. Toch is het nu en dan promoten van een bericht lang niet zo effectief als écht adverteren. Om écht resultaat te behalen, heb je wel wat know-how nodig.

Hoe meer je social media advertising begrijpt, hoe nauwkeuriger je je doelgroep kunt bereiken en hoe meer resultaat je zult behalen met je budget.

Waarom adverteren op sociale media?

Adverteren op sociale media is zo populair om een reden. Het brengt tal van voordelen met zich mee in vergelijking met andere advertentieplatformen.

Zo kun je je doelgroep super nauwkeurig targeten, kostenefficiënt te werk gaan én creatief uit de hoek komen.

Hieronder bespreken we deze voordelen uitgebreid.

Je doelgroep nauwkeurig targeten

Een van de grootste voordelen van adverteren op sociale media is dat je erg nauwkeurig jouw gewenste doelgroep kunt bereiken.

Op Facebook Advertising kun je bijvoorbeeld je advertentie targeten op honderden criteria. Onder meer op leeftijd en geslacht, maar ook op interesses, hobbies en functies op het werk.

Facebook kan dit allemaal omdat het enorm veel data van enorm veel mensen bezit. Dankzij deze data kun je je doelgroep super specifiek gaan targeten, en dus kostenefficiënter adverteren.

Adverteren op sociale media is kostenefficiënt

‘Marketing is duur’, denken velen nog steeds. Toch hoeft marketing niet duur te zijn. Zo kun je op sociale media al adverteren met enkele euro’s per dag. Bovendien kies je op voorhand zelf hoeveel geld je zal uitgeven aan je campagne.

 • Je stelt een dag- of looptijdbudget in en er zal nooit meer dan dat bedrag aan je gefactureerd worden.
 • Hoeveel resultaten je met dat budget krijgt, hangt af van de kwaliteit van
  • De advertentiekwaliteit
  • De concurrentie
  • De doelgroep
  • Het moment
  • Het Facebook algoritme
   • Als adverteerder heb je lang geen invloed op het volledige algoritme, maar met een goede targeting, leuk advertentieformat en sterke website kom je al een heel eind.
  • De landingspagina

Door bij het adverteren op sociale media rekening te houden met bovenstaande zaken, verlaag je je kost per resultaat en behaal je dus meer resultaten voor je budget.

Creativiteit troef!

Nog een voordeel aan adverteren op sociale media is dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan.

Foto’s, video’s, carousels, inmails, verhalen,… een advertentie bestaat in alle vormen en maten.

Het is belangrijk dat adverteerders daar goed mee omspringen en hun advertentie doen opvallen. Want je wilt natuurlijk niet verdrinken in de andere posts en advertenties op de tijdlijn.

Een mooie, opvallende advertentie die snel duidelijk maakt waar het over gaat zal veel beter presteren dan een standaard stockbeeld.

Hoeveel kost adverteren op sociale media?

Dit is een zeer interessant topic. Hoeveel een advertentie op social media kost, bepaal je immers helemaal zelf. Jij kiest het budget, het social mediaplatform geeft nooit meer uit dan dat opgegeven budget.

Welke resultaten je zal behalen met je advertentiebudget, dat kun je niet op voorhand vastleggen.

De prestatie van je advertentie hangt immers af van oneindig veel factoren. Het uitzicht van je advertentie, de hoeveelheid tekst, je doelgroep en de periode van je advertentie zijn nog maar enkele van de variabelen die de prijs per resultaat beïnvloeden. Hoeveel je besteedt aan je advertentie op social media bepaal je dus helemaal zelf. Wat je ervoor terugkrijgt niet helemaal.

Zo kun je met een budget van 10 euro met een slechte advertentie 2 resultaten scoren, en met een goede advertentie 7 resultaten scoren. Een goede aanpak is dus erg belangrijk bij het adverteren op sociale media.

Meer weten over de kosten van sociale media marketing?

In dit artikel leggen we het je haarfijn uit.

Jarne Froyen marketeer bij communicatiebureau BeeNobby

Jarne Froyen

Marketeer

Adverteren op sociale media is niet zo gemakkelijk als het lijkt. In principe kun je gewoon onder je post op ‘bericht promoten’ klikken, maar dan ben je niet efficiënt aan het adverteren. Met een doordachte social media campagne met de juiste instellingen en content kun je je doelgroep op een creatieve manier kostenefficiënt bereiken.

Wil je professioneel adverteren op sociale media met jouw onderneming? Neem zeker contact op om kennis te maken en om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit artikel: