Online Marketing
Scoor digitaal.

Strategisch en doelgericht

Google- & LinkedIn gecertificeerd

Rapportering in mensentaal

Gratis eerste consultancy

Maandelijks opzegbaar

Tijd voor een vrijblijvende kennismaking?

Vul je telefoonnummer, naam en bedrijf in, dan nemen we snel contact met u op.

Wat is online marketing?

Het online tijdperk waarin we leven bracht al heel wat veranderingen met zich mee. Zo ook in de marketingsector. Traditionele marketing maakte voor een groot deel plaats voor online marketing.

De digitalisering van onze wereld zorgde voor een enorme toename van data. Data wordt constant verzameld, opgeslagen en geanalyseerd. Marketingtools kunnen deze data raadplegen om doelgroepen nauwkeurig te gaan bereiken met relevante advertenties.

Online marketing is dus een marketingvorm die online data gebruikt om de juiste advertenties op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen. Marketeers interpreteren deze data en gebruiken de inzichten om gerichte marketingcampagnes op poten te zetten.

De definitie van online marketing

Wikipedia beschrijft online marketing als volgt: “Het is het onderdeel van marketing dat gebruik maakt van het internet en online-gebaseerde digitale technologieën zoals desktopcomputers, mobiele telefoons en andere online media en platforms om producten en diensten te promoten.”

Simpel, toch? Online marketing is met andere woorden een tegenhanger van de traditionele marketing, zoals print of audiovisuele marketing.

Online Marketing afkortingen

Wie de eerste stappen zet in online marketing komt al snel erg veel afkortingen tegen: SEO, SEA, CPM en CTR zijn slechts enkele voorbeelden. Hieronder lijsten we de voornaamste digital marketing-afkortingen op:

SEO

Search Engine Optimization. Het totale scala aan activiteiten om een webpagina hoog te laten scoren in een zoekmachine (b.v. Google), op de voor die webpagina relevante zoekwoorden.

SEA

Search Engine Advertising. Tegen betaling verschijnen boven de normale (organische) zoekresultaten bij specifieke zoekwoorden.

CPM

Cost Per Mile. De kost van een advertentie wanneer die 1000 keer wordt weergeven.

CTR

Click Through Rate. Hoe vaak er op een advertentie geklikt wordt per 100 vertoningen.

CMS

Content Management System. Een websitebeheersysteem (zoals WordPress), waarmee eigenaars hun website gemakkelijk kunnen beheren.

GA4

Google Analytics 4. De nieuwste versie van Google Analytics, een tool om de prestaties van je website en het gedrag van websitebezoekers in kaart te brengen.

CAPTCHA

De techniek om te bepalen of een formulier wordt ingevuld door een mens of een robot. Voorkomt SPAM.

Hiermee helpen we klanten het vaakst:

Een significante boost

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Sinds we BeeNobby als vaste marketingpartner hebben merken, we een duidelijke boost in kwalitatieve prijsaanvragen. De medewerkers van BeeNobby antwoorden snel op vragen en stellen zich flexibel op om -ook last minute- ons te ondersteunen op vlak van marketing en communicatie.
Koen Lammertyn
Alg. Directeur Lammertyn.net

Van veel markten thuis

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Ik kwam oorspronkelijk bij BeeNobby een rebrandingproject. Toen ik hoorde dat ze ook online marketing deden, zaten we samen om de mogelijkheden voor mijn winkel te bekijken. BeeNobby bouwde mijn volledige webshop én bereikt mijn klanten met creatieve campagnes op sociale media.
Katty Huberty-Pieters
Zaakvoerder Ter Heuven

Alles snel geregeld

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Ik moet gelukkig nooit lang wachten op een antwoord van BeeNobby. Bovenop de lopende campagnes staan ze altijd klaar om snel te schakelen voor dringende design- of marketingtaken die plots op komen duiken.
Marc van Kessel
Manager bij Bostore
Google Partner Badge - Online Marketing - BeeNobby
BeeNobby is een officiële,
gecertificeerde Google Partner

Tijd voor een kennismaking?

Vul je gegevens in, dan nemen we snel contact op voor een gratis, vrijblijvende consultancy.

Vertel ons wie je bent en wat je doet, dan bekijken we samen de mogelijkheden voor jouw project.

“What’s in it for me?”

De kans dat jouw bedrijf online marketing kan gebruiken, is groot. Online marketing is zo veelzijdig dat er altijd wel een vorm relevant is voor je bedrijf. Dat gezegd, de belangrijkste stap van marketing is het bepalen van de strategie. Hierin bepaal je immers welke vormen van online marketing optimaal zijn om jouw unieke doelgroep te bereiken.

Directe, snelle communicatie met (potentiële) klanten

Een groot voordeel van online marketing is de directheid. Dankzij de digitalisering kunnen we razendsnel communiceren via meerdere kanalen tegelijk. Dit maakt dat je als bedrijf of merk erg dicht bij je bestaande én potentiële klanten kunt staan.

Denk aan een maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt elke maand een boodschap sturen naar je bestaande klanten om ze op de hoogte te houden van nieuwe producten, sectornieuws of weetjes. Dit bindt klanten aan je merk en kan resulteren in nieuwe aankopen.

Je staat niet alleen dichter bij je bestaande klanten, maar ook bij je potentiële klanten. Dankzij nauwkeurige targeting kun je met online marketing je doelgroep bereiken op het juiste moment met de juiste boodschap. En dat geldt ook in de andere richting! Potentiële klanten kunnen dankzij sterke marketing snel en gemakkelijk de weg naar jouw bedrijf vinden met vragen, opmerkingen of offerteaanvragen.

Kostenefficiënt adverteren, gedetailleerd rapporteren

Online marketing staat bekend om de beheersbaarheid van kosten. Je kunt als adverteerder perfect op voorhand zeggen hoeveel je wil uitgeven aan je marketing. De kostenbepaling zorgt er bovendien voor dat ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van online marketing, zelfs als ze het opnemen tegen concurrenten met grote advertentiebudgetten.

Daarnaast is de rapportering een grote troef van online marketing. Er worden massa’s data opgeslagen, waardoor je een goed beeld kunt krijgen van hoe je advertenties presteren en waar optimalisatiemogelijkheden liggen.

Schaalbaarheid voor snelle groei

Ten slotte is online marketing erg gemakkelijk schaalbaar. Je kunt een kleine marketingcampagne opzetten met een voorzichtig budget. Maar eens je merkt dat je de juiste werkwijze hanteert, kun je het budget en de regio probleemloos vergroten om een groter deel van je doelgroep aan te spreken en razendsnel te groeien.

Bovendien ben je dankzij je website 24/7 bereikbaar voor potentiële klanten. Zo zijn je advertenties de hele dag door relevant en waardevol.

Waarom kiezen voor BeeNobby?

Grote expertise

Team BeeNobby bestaat uit ervaren en gepassioneerde professionals met een brede range van vaardigheden.

Van graphic design tot digitale marketing, van copywriting tot videoproductie, wij hebben de expertise in huis om elke uitdaging aan te gaan.

Flexibele aanpak

We benaderen elk project anders en stellen ons flexibel op.

We luisteren naar de noden en wensen van de klant om deze zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

360° ondersteuning

Dankzij onze uitgebreide skillset kunnen we je onderneming ondersteunen over een erg brede lijn.

Of je nu op zoek bent naar een rebranding, een website, social media campagne, of iets anders, je kunt rekenen op BeeNobby.

Eens praten over jouw online marketing?

Ben je benieuwd naar de meerwaarde van digitale marketing voor jouw bedrijf?

Neem contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter, dan bellen we je asap!

info@beenobby.com
0468 51 47 57