Beestige Google Ads voor Bie Bijen Dierenartsen

Bie Bijen is een dierenartsenpraktijk uit Nederlands Limburg. In de zoektocht naar manieren om hun diensten wat extra in de kijker te zetten en hun klantenbasis te vergroten, kwamen ze bij BeeNobby terecht.

We zetten een SEA campagne op gericht op baasjes van katten, honden en vogels in de regio. Beestige Google Ads voor Dierenartsenpraktijk Bie Bijen, met beestig resultaat.

Wie is Bie Bijen?

Bie Bijen is een dierenartsenpraktijk uit Beek, Nederland.

Baasjes van katten, honden, vogels en andere huisdieren kunnen bij Bie Bijen terecht voor standaard consultaties, maar ook complexe behandelingen, zoals gewrichtsoperaties.

Wat was het probleem?

Bie Bijen had een partner voor Google Ads, maar zag niet de gewenste resultaten en kreeg weinig rapportage.

Toen ze op de website van BeeNobby terecht kwamen, besloten ze contact op te nemen en te luisteren welke meerwaarde wij konden bieden.

Wat deed BeeNobby?

BeeNobby zat samen met Bie Bijen om de mogelijkheden te bekijken.

We beslisten om het bestaande Google Ads account over te nemen, op te ruimen en verder te optimaliseren op basis van historische data.

We zetten een maandelijkse rapportage op met telefonische bespreking.

De overname van het Ads-account

Voordat we aan een Google Ads campagne beginnen, hebben we een strategie nodig. Welke positie wil Bie Bijen innemen in de markt? Wat verwacht de doelgroep? Wat tikt doelgroep in wanneer ze zoeken naar een dierenarts?

Een verlaten Google Ads-account opkuisen

De inzichten uit het markt- en zoekwoordonderzoek konden dan naast de bestaande Google Ads geplaatst worden. Hier kwamen we voor een verrassing te staan.

De advertenties waren duidelijk al een tijdje niet meer bekeken of geoptimaliseerd. Er waren onder meer enkele verouderde advertentie-indelingen die dringen vervangen moesten worden.

Gerichte, creatieve advertenties

Uiteindelijk hebben we besloten om de advertenties volledig opnieuw te maken. We maakten creatieve zoekadvertenties, gericht op de lokale doelgroep van Bie Bijen.

Conversietracking

“Advertenties maken, allemaal goed en wel. Maar wat levert dat op?” Om op die vraag te antwoorden hielpen we Bie Bijen bij het instellen van de conversietracking. Hiermee kunnen we zien hoeveel mensen er via een Google Advertentie effectief contact opnemen of een afspraak inplannen.

Dé dierenarts uit de regio

Een dierenartsenpraktijk is een vrij regionaal gegeven. Weinig mensen rijden tientallen kilometers om naar de dierenarts te gaan.

Daarom moesten we in de campagne inspelen op het lokale karakter. Niet alleen in de targeting, maar ook in de advertenties zelf. Bie Bijen is dé dierenarts uit de regio.

Deze positionering trekt niet alleen nieuwe klanten aan, maar loyaliseert ook bestaande klanten.

Analyse en opvolging

Iedere maand ontving Bie Bijen een uitgebreid rapport met de resultaten van de advertenties.

Het rapport bevat teksten om grafieken en cijfers uit te leggen in mensentaal. Bovendien werden de rapporten telefonisch opgevolgd om eventuele vragen of opmerkingen verder te bespreken.

Het resultaat:

Tussen januari en oktober 2023 werden de advertenties 30 600 keer vertoond en werd er 2420 keer naar de website geklikt.

Ook Bie Bijen merkte deze groei, de omzet steeg in diezelfde periode met maar liefst 80%, waardoor ze een patiëntenstop moesten inlassen.

Op zoek naar een marketingpartner?