Branding voor start-ups

Het avontuur als starter is erg spannend, maar ook enorm boeiend. De eerste stappen voor een start-up zijn van groot belang, want een goed begin is het halve werk.

Daarom is het cruciaal om goed na te denken over je start-up. Meer bepaald welk deel van de markt je wil innemen. Wie is de doelgroep? Welke meerwaarde brengt jouw start-up? Hoe onderscheid je start-up zich van concurrenten?

De antwoorden op deze vragen vormen de basis van jouw positionering in de markt. De branding van je startup moet deze positionering verwezenlijken en versterken.

Wat is branding voor start-ups?

Met de branding van je start-up bepaal je welke plek je bedrijf zal gaan innemen in de markt.

Deze positionering vertaalt zich in visuele elementen, zoals een logo, huisstijl, website, baseline en kleurenpalet.

De branding van je start-up bepaalt hoe de doelgroep en stakeholders je bedrijf percipiëren. Met branding kun je er dus bijvoorbeeld voor zorgen dat je start-up er hip of klassiek, duur of goedkoop of formeel of informeel uit ziet.

Start up branding koffiemok

Een duidelijke lijn

De branding van je start-up moet duidelijk en rechtlijnig zijn. Bovendien moet hij zo goed mogelijk aansluiten bij je identiteit.

Op die manier liggen de verwachtingen die je schept bij je doelgroep en stakeholders dicht bij de realiteit. Het plaatje klopt, zeg maar.

En als het plaatje klopt, dan is de eerste indruk (de merkbeleving) sterker én positiever. Een duidelijke, doordachte branding is dus de perfecte start voor een start-up.

En hoeveel kost dat dan?

Het belang van een juiste branding is voor een start-up niet te onderschatten. Het is dus zeker geen slecht idee om er een deel van je budget voor vrij te maken.

De kostprijs van de branding is afhankelijk van wat je wil laten doen. Een volledige marktanalyse op voorhand laten uitvoeren kan je branding ten goede komen, maar dat zal de totale kostprijs sterk doen stijgen.

Heb je zelf al een duidelijk idee van je marktpositionering, dan kan de prijs van je branding beperkt blijven tot de designkosten.

Een prijskaartje aan branding voor start-ups hangen is dus niet zo gemakkelijk. Bij beeNobby starten we elk project met een kennismaking, waarin we bekijken wat nodig en gewenst is. Nadien stellen we een offerte op maat voor.

Hoe je start-up branden?

De branding van je start-up is iets wat je best niet alleen doet. Het is altijd een goed idee om de mening van externen te vragen en advies te winnen bij experts.

Het is uiteraard jouw bedrijf en jij bepaalt de identiteit. Maar als externen deze identiteit niet terugvinden in je positionering, dan moet je deze toch heroverwegen.

Met BeeNobby heb je een professioneel klankbord dat als marketing- en communicatie-expert naar jouw start-up kijkt. We adviseren je uitgebreid en begeleiden je in de weg naar de perfecte positionering.

Of je nu al (uitgewerkte) ideeën hebt, of helemaal van nul start, wij staan klaar om rond de tafel te zitten om te sparren. Nadien kun je ook voor de realisatie van de branding van je start-up op ons rekenen.

Zo pakt BeeNobby dat aan:

Kennismaking

Zoals elk project starten graag met een kennismaking. Liefst in persoon, maar telefonisch of online kan zeker ook.

Brainstorm en advies

We stellen ons op als klankbord en luisteren aandachtig naar jouw verhaal en plannen. We geven feedback op basis van onze ervaring in marketing en communicatie.

Planning

We bekijken op welke manieren BeeNobby je kan ondersteunen bij het in de markt zetten van je bedrijf. Dit kan gaan van periodiek advies tot en met designwerk.

Samen aan de slag

We gaan aan het werk om jouw start-up op de perfecte manier te positioneren in de markt. Doorheen het hele proces blijven we jouw klankbord en adviesorgaan.

Professionele ondersteuning voor jouw start-up?

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking!