Employer Branding

Heeft je bedrijf moeite met het vinden van nieuwe werknemers? Dan is het hoog tijd om iets aan je employer branding te doen!

Als je bedrijf er niet uit ziet als een leuke werkplek, dan zijn werkzoekenden immers ook niet gemotiveerd om te solliciteren. Dankzij sterke employer branding zet je je bedrijf in de jobmarkt als toffe werkgever, waardoor werkzoekenden de weg gemakkelijker naar jouw sollicitatiegesprek vinden.

Daarnaast brengt het nog tal van voordelen met zich mee, zoals een hogere naamsbekendheid, een grotere reach op sociale media en zelfs een verhoging van productiviteit op de werkvloer!

Wat is employer branding?

Employer Branding is het bouwen van een werkgeversmerk. Je gaat je bedrijf dus niet positioneren naar klanten toe, maar wel naar potentiële werknemers.

Door je te tonen als leuke, interessante werkgever trek je nieuw talent aan en bind je je huidige werknemers aan je bedrijf.

Je bedrijf als aantrekkelijke werkgever in de markt zetten is geen werkje op korte termijn. Het is iets waar je op lange termijn constant energie in moet steken. Zowel in je interne als externe communicatie.

Boston Scientific employer branding
BeeNobby ondersteunde Boston Scientific met employer branding met gepersonaliseerde polo’s en jassen voor het team!

Wat is het doel van employer branding?

Velen denken dat employer branding een recruitmentcampagne is om zo snel mogelijk een vacature in te vullen. Fout!

Het is veel meer dan dat. Het gaat om het positioneren van je bedrijf als werkgever, waardoor op lange termijn potentiële werknemers de weg naar je bedrijf vinden. Bovendien bindt het je huidige werknemers aan je bedrijf.

Vacatures die sneller ingevuld worden is dus een gevolg, maar niet het hoofddoel.

Waarom is employer branding belangrijk?

De voordelen reiken verder dan enkel sneller sollicitanten vinden en je medewerkers aan je binden.

Het zorgt er ook voor dat je medewerkers liever voor je bedrijf werken, wat resulteert in een hogere productiviteit.

Omdat je medewerkers een beter gevoel hebben bij je bedrijf, zullen ze er ook meer over vertellen. Ervaringen van op het werk worden gedeeld, bijvoorbeeld op sociale media. Ook interageren werknemers vaker met social media posts op de bedrijfspagina’s.

Employer branding brengt dus tal van voordelen met zich mee:

– Snellere en betere recruitment
– Hogere tevredenheid werknemers
– Verhoogde productiviteit
– Grotere naamsbekendheid
– Meer reach op social media
– Onderscheiding van concurrenten
– Merkvoorkeur bij klanten

Starten met Employer Branding?

Is jouw bedrijf nog niet of slechts in beperkte mate bezig met employer branding? Dan is het hoog tijd om ermee te starten!

Wees gerust, je moet niet meteen alles tegelijk doen. Het is immers een werk van lange adem. Stapje per stapje groeit je bedrijf tot aantrekkelijke werkgever.

Met BeeNobby als partner aan je zijde kun je vertrouwen op een duurzame, doordachte werkwijze. Zonder stappen over te slaan. We analyseren je bedrijf en luisteren naar je verhaal. Daarna bekijken we samen hoe we jouw bedrijf als werkgever in de jobmarkt kunnen zetten.

Zo pakt BeeNobby dat aan:

Kennismaking

Zoals elk project starten graag met een kennismaking. Liefst in persoon, maar telefonisch of online kan zeker ook.

Planning

We luisteren aandachtig naar het verhaal van je bedrijf en bekijken welke stappen we kunnen ondernemen om het als werkgever te profileren in de markt.

Offerte

Op basis van deze info stellen we een offerte op. Na goedkeuring gaan we van start!

Samen aan de slag

Doorheen het hele proces kun je bij ons terecht voor vragen en opmerkingen. Je ontvangt bovendien regelmatig updates over het project, waar feedback op gegeven kan worden.

Jouw bedrijf als werkgever in de kijker?

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking!