Hoeveel kost een goede copywriter blog header

Hoeveel kost een goede copywriter?

Hoeveel kost een goede copywriter? Het vinden van een kwaliteitscopywriter kan een uitdaging zijn, gezien het diverse aanbod en de variërende prijs-kwaliteitverhouding. Ontdek in dit artikel de prijsfactoren voor professionele copywritingdiensten.

3 prijsmodellen voor copywriting

Bij het inhuren van een copywriter zijn er doorgaans drie prijsmodellen: uurtarief, prijs per woord of projectgebaseerd.

Copywriters met een uurtarief

Copywriters met een uurtarief hanteren een vast tarief per uur, maar dit kan je als klant minder controle geven over de kosten. Sommige copywriters rekenen ook coördinatiekosten aan, wat belangrijk is om mee te nemen bij het vergelijken van prijzen.

Je weet op voorhand niet hoe lang een copywriter bezig zal zijn met een project. Je weet dus ook niet exact wat het zal kosten.

Copywriters met een projecttarief

Bij projectgebaseerde tarieven wordt de prijs bepaald op basis van een briefing en een inschatting van de omvang en complexiteit van het project. Deze methode geeft jou als klant meer controle, omdat je op voorhand weet wat het project je zal kosten.

Bij Communicatiebureau BeeNobby proberen we steeds een projectprijs te voorzien bij copywritingprojecten. Onze copywriters schatten de opdracht in na een briefing van de klant. Op basis daarvan doen we een vrijblijvend prijsvoorstel.

In sommige (grote) projecten kan er echter om praktische redenen voor een uurtarief gekozen worden. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de klant.

Copywriters met een woordtarief

Sommige copywriters rekenen een prijs per woord aan, maar in dat geval kan de kost van je project moeilijker te voorspellen zijn. De prijs varieert afhankelijk van de lengte van de tekst en het aantal woorden. Dit tariefmodel wordt vaak afgeraden vanwege de onzekerheid en potentiële prijsverschillen.

Hoeveel kost een copywriter gemiddeld?

Het uurtarief van een copywriter ligt doorgaans tussen de €70-100 per uur voor nieuwe teksten, exclusief btw. Er zijn echter ook goedkopere copywriters beschikbaar. De prijzen variëren afhankelijk van factoren zoals ervaring, expertise en portfolio.

Bij het vergelijken van copywriters is het belangrijk om te weten dat sommige copywriters die per uur werken ook coördinatiekosten kunnen rekenen. Het is dus verstandig om verschillende opties te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Als je op basis van woordtarieven werkt, liggen de kosten meestal tussen € 0,10 en € 0,35 per woord.

Bij projectgebaseerde tarieven is het moeilijker om gemiddelden te bepalen, omdat elk project uniek is en een eigen prijskaartje heeft. Als je prijzen wilt vergelijken, neem dan contact op zodat we jou een passende offerte kunnen bieden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over de prijzen en om jouw specifieke project te bespreken. We helpen je graag verder!

Meer betalen, betere kwaliteit? Lang niet altijd!

Duurdere copywriters hebben vaak meer ervaring en een groter portfolio dan andere copywriters. En hoewel ervaring wel belangrijk is voor het schrijven van sterke teksten, is een duurdere copywriter lang niet altijd de betere oplossing.

Je moet kijken naar de aard van je project. Soms heb je inderdaad een copywriter nodig die met de ogen dicht een perfecte tekst schrijft over een specifiek onderwerp. Maar vaak zoekt men gewoon een goede tekstschrijver die flexibel en betrouwbaar is.

Een freelance copywriter of een copywriting bureau?

Een goede copywriter kun je zowel freelance als binnen een bureau vinden. Toch hebben ze allebei hun voor- en nadelen.

De flexibele uren van een copywriter

Een freelance copywriter is vaak flexibel wat werkuren betreft. Ze kunnen makkelijker later doorwerken en daardoor jouw project sneller afwerken. Een communicatiebureau dat van 09u00 tot 17u00 bereikbaar is, is daarin minder flexibel.

Het volume van een communicatiebureau

Daartegenover staat wel dat bij een agency de kans groter is dat ze jouw project meteen bij de hoorns vatten. Freelance copywriters zitten soms vast aan een groot project of hebben meerdere kleine projecten op de plank. Omdat ze maar alleen zijn kunnen er daardoor wachttijden ontstaan.

Bij een bureau staan vaak meerdere professionele copywriters klaar om teksten te (her)schrijven. Ze kunnen vaak meteen aan de slag met jouw copywritingproject.

De veelzijdigheid van een communicatiebureau

Daarenboven is een communicatiebureau vaak veelzijdiger dan een freelance copywriter.

Wil je naast het laten schrijven van je teksten ook mooie visuals? Daar kan een communicatiebureau als BeeNobby voor zorgen.

Zoek je naast een copywriter ook een marketingpartner of SEO-specialist? Die vind je bij BeeNobby op hetzelfde adres. Meerdere projecten bij dezelfde agency aangaan kan bovendien de prijs drukken!

Conclusie: Hoeveel kost een goede copywriter?

Een goede copywriter met jaren ervaring en een uitgebreid portfolio kan al snel meer dan € 100 per uur vragen voor zijn/haar diensten. Minder ervaren copywriters vind je vanaf € 60-70 per uur.

Het is echter belangrijk om een copywriter op maat van jouw noden te vinden. Soms heb je bijvoorbeeld geen dure copywriter met honderden referenties nodig, maar een copywriter die gewoon goed schrijf, betrouwbaar is en tijd heeft.

Bij Communicatiebureau BeeNobby zoeken we daarom een projectprijs die past bij jouw behoefte. We luisteren uitgebreid naar jouw wensen en doelstellingen en stellen een projectprijs op maat voor.

Zo’n prijsvoorstel kan erg flexibel zijn. Zo kan copywriting bijvoorbeeld perfect gecombineerd worden met andere diensten, zoals het maken van visuals of het ontwerpen van een brochure.

Op die manier weet je altijd perfect op voorhand wat een (copywriting)project je zal kosten.

Na een akkoord over de prijs van het project gaan we aan de slag. We blijven echter te allen tijde vlot bereikbaar voor vragen, opmerkingen of suggesties.

Jarne Froyen marketeer bij communicatiebureau BeeNobby

Jarne Froyen

Marketeer

Een goede copywriter hoeft niet altijd duur te zijn. De beste prijs voor jouw copywritingproject is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom kan het soms voelen alsof je in het duister tast bij het kiezen van een copywriter. Daarom opteren wij bij BeeNobby voor een projectprijs die aansluit bij de noden en wensen van de klant.

Deel dit artikel: