Scholen vinden de weg naar Heideven

Heideven is een toeristisch verblijf in Peer, Limburg. Kleine en grote groepen (tot 62 personen) kunnen er overnachten in een van de drie verblijven.

Toen ze bij Heideven merkten dat de weekends en vakantieperiodes wel goed volgeboekt geraken, maar de weekdagen achterop hinkten, besloten ze advies te vragen aan BeeNobby.

Wie is Heideven?

Heideven is een toeristisch verblijf. Zowel gezinnen als grote groepen kunnen er overnachtingen boeken in een van de drie verblijven.

Naast de drie verblijven beschikt het domein ook over een grote kampeerweide waar activiteiten op kunnen plaatsvinden of tenten kunnen opgeslagen worden.

Wat was het probleem?

Het domein werd weinig geboekt op weekdagen. De weekends en vakantiedagen waren wel goed bezet.

De weekdagen vormden dus een grote kans om de bezetting en omzet van het domein te verhogen.

Zelf probeerden ze al scholen aan te spreken met een e-mailing, maar zonder succes.

Wat deed BeeNobby?

BeeNobby luisterde naar Heideven en bekeek samen met de opties.

Na een marktstudie bleek dat scholen de meest interessante doelgroep vormden, maar dat deze op een specifieke manier aangesproken moesten worden.

Daarom kreeg de website een volledige update, inclusief toevoeging van een ‘bouw-je-schoolvakantie module’.

Marktonderzoek

Stap één van het marketingproject voor Heideven was het onderzoeken van de markt. Heideven is een prachtig domein dat alles heeft wat je op een groepsvakantie zou wensen.

Natuurlijk is het voor vrienden- en familiegroepen moeilijk om tijdens de werkweek een verblijf te boeken. Al snel werd duidelijk dat scholen en bedrijven de meest interessante doelgroepen waren.

Aangezien de slaapaccomodatie van Heideven gebruik maakt van stapelbedden, beslisten we om ons volledig toe te spitsen op de scholen. De omgeving is bovendien perfect voor bos- of natuurklassen.

De drempel verlagen

Heideven probeerde al eerder om scholen naar Heideven te trekken. Er werden e-mails gestuurd naar de directie van lagere en middelbare scholen, maar zonder succes.

Samen kwamen we tot de conclusie dat het boekingsproces voor scholen veel duidelijker en laagdrempeliger moest. Scholen moeten snel kunnen zien wat het verblijf te bieden heeft, wat de voordelen zijn en hoeveel het kost.

Domein Heideven
Website Heideven

Een nieuwe website

Toen BeeNobby aan de slag ging voor Heideven, was er nog geen woord over scholen te zien op de website. Daar moest dus dringend verandering in komen.

Daarom ontwierpen een websitestructuur die beter aansluit bij wat potentiële gasten willen vinden op de website.

De nieuwe website werd ook geoptimaliseerd voor zoeknetwerken (SEO), om de vindbaarheid te vergroten. Wie in Google ‘locatie schoolvakantie’ intypt, moet zo vaak mogelijk Heideven zien verschijnen.

Bekijk de vernieuwde website hier.

Focus op scholen

De webpagina gericht op scholen kreeg extra aandacht, met een module waarmee leraren de mogelijkheden kunnen bekijken, een schoolvakantie kunnen samenstellen en in real-time de prijs van die vakantie kunnen zien.

Bovendien maakten we een overzicht van alle activiteiten voor schoolgroepen in de regio, netjes gecategoriseerd en met alle nodige informatie voor leraren.

Op die manier maken we het voor de leerkracht zo gemakkelijk mogelijk om de opties te bekijken en overwegen, een planning te maken én een prijs te krijgen. En dit alles zonder de website van Heideven te verlaten.

Duidelijk meer boekingen op weekdagen

Vandaag kunnen we fier terugkijken op onze inspanningen in dit project. De kalender van Heideven is goed gevuld, onder meer door scholen vanuit het hele land.

Ook andere groepen vinden de weg naar Heideven steeds vaker.

Social media beheer

De samenwerking tussen Heideven en BeeNobby stopte niet na de campagne richting de scholen.

Sindsdien ondersteunen we Heideven ook met social media beheer. Zo publiceren we twee posts per week op de Facebook- en Instagrampagina.

Op zoek naar een marketingpartner?

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking!