Wat is het Google Display Network? Blog header

Wat is het Google Display Network?

Wie adverteert op Google kwam het ongetwijfeld al tegen: het Google Display Network. Maar wat is het Display Network juist? En moet je er gebruik van maken? Dat lees je in dit artikel.

Over het Google Display Network

Het Display Network van Google is een groot online advertentienetwerk dat onderdeel is van Google AdWords. Dit netwerk biedt adverteerders de mogelijkheid om hun display-advertenties te plaatsen op een groot aantal websites, waaronder websites van derden, YouTube-video’s en mobiele apps.

Op deze websites komen dan jouw advertenties te staan. Iemand die vorige week naar jouw product of dienst zocht op Google kan op die manier vandaag een van jouw banneradvertenties zien op een website.

Google Ads is een uitstekende manier om als adverteerder je doelgroep gericht de bereiken. Met het Display Network bereik je je doelgroep dus niet alleen in Google Zoeken, maar ook op partnersites.

Hoe zien advertenties op het Display Network eruit?

Advertenties op het Display Network zijn meestal afbeeldingen, soms gepaard met tekst. Denk maar aan de banners die je bovenaan en aan de zijkant ziet op bepaalde websites.

Daarnaast kun je adverteren met video-advertenties op het Display Network. Deze kunnen dan bijvoorbeeld voor of tijdens een YouTube-video getoond worden.

Afhankelijk van uw doelen en budget kunt u het juiste formaat kiezen voor uw campagne. Een banner is doorgaans bijvoorbeeld wat goedkoper dan een YouTube-advertentie.

Zeer geschikt voor remarketing

Je maakte het ongetwijfeld al mee. Je zoekt iets op via Google en ziet daarna overal advertenties hierover opduiken. Dit is een andere krachtige feature van het Display Network.

Het Display Network is uitermate geschikt voor remarketing. Met remarketing kun je gericht adverteren naar mensen die eerder op je website zijn geweest of die naar uw producten of diensten zochten op Google. Door deze mensen opnieuw te targeten met Display-advertenties, krijg je een hogere conversie-kans. Bovendien blijf je top-of-mind bij je doelgroep.

Hoe gebruik je het Google Display Network?

Het is helemaal niet moeilijk om gebruik te maken van het Display Network.

Vooraleer je kunt beginnen met adverteren het Display Network, moet je een Google AdWords-account aanmaken. Hier kun je je display-campagne instellen, inclusief je targeting, budget en advertentie-creatives. Vervolgens worden je advertenties automatisch weergegeven op websites en apps die aan je targeting-criteria voldoen.

Adverteer je al met Google Ads? Dan kun je in je campagne-instellingen het Display Network in- of uitschakelen.

Wanneer moet je het Display Network gebruiken?

Het Display Network is niet altijd even interessant. Of het Display Network interessant is voor jouw marketing, hangt af van je strategie en budget.

In sommige gevallen is het aangewezen om je volledig te richten op het zoeknetwerk en het Display Network achterwege te laten. Wanneer je echter voldoende budget hebt, of je volledig wilt richten op een zichtbaarheidscampagne, is het vaak een erg goede keuze. Als aanvulling op je zoekcampagne, of als naamsbekendheidcampagne met creatieve banners of video’s.

Conclusie: Wat is het Google Display Network?

Het Google Display Network is een krachtige tool voor adverteerders die gericht willen adverteren bij een specifieke doelgroep. Je maakt gebruik van de vele targetmogelijkheden die Google Ads aanbiedt, terwijl je je doelgroep bereikt buiten het zoeknetwerk.

Ook voor remarketing is het Display Network erg geschikt. Op websites van derden bereik je mensen die je website bezochten of interesse toonden in je dienst of product?

Starten met adverteren op het Display Network van Google Ads? Vraag raad aan onze experts. Wij helpen je graag op weg.

Meer info over onze Google Ads services vind je hier.

Jarne Froyen marketeer bij communicatiebureau BeeNobby

Jarne Froyen

Marketeer

Het Google Display Network kan de resultaten van een advertentiecampagne sterk verbeteren. Let wel op, want gebruik maken van het Display Network is niet bij elke campagne de beste keuze. Goed nadenken, testen en evalueren is de boodschap!

Deel dit artikel: