Webshop en rebranding voor Ter Heuven

Ter Heuven is een parfumerie en schoonheidsinstituut gelegen in het centrum van Zonhoven (Limburg). De laatste jaren, en zeker na de coronapandemie, kende Ter Heuven zoals vele kleinhandels een moeilijke periode. BeeNobby zat daarom met zaakvoerder Katty samen en gaf marketingadvies op maat.

Samen gingen we de uitdaging aan om Ter Heuven opnieuw meer in de schijnwerpers te zetten. We bouwden onder meer een volledige webshop waarop klanten online producten kunnen bestellen. Daarnaast vernieuwden we de huisstijl van Ter Heuven om hem eigentijdser en herkenbaarder te maken. Ook in het straatbeeld verhoogden we de zichtbaarheid van de parfumerie met een beachvlag en een infobord.

Retail na Covid

Retailers werden tijdens en na Covid praktisch verplicht om te evolueren naar een hybride verkoopmodel

Online shopping won enorm aan populariteit, waardoor fysieke winkels zonder webshop zoals Ter Heuven cliënteel verloren en de omzet zagen dalen.

Wie is Ter Heuven?

Ter Heuven is een parfumerie en schoonheidsinstituut in hartje Zonhoven.

Uitbaatster Katty runt al jarenlang met veel passie haar zaak, met veel persoonlijk contact met haar klanten. Je kunt er terecht voor schoonheidsproducten, parfums en schoonheidsbehandelingen.

Wat deed BeeNobby?

Na Covid had Ter Heuven een partner nodig om klanten aan te trekken en de omzet op te krikken.

BeeNobby maakte met een gloednieuwe webshop een hybride verkoop mogelijk. Een nieuwe huisstijl zette Ter Heuven op een frisse, aantrekkelijke manier in de markt.

In de webshop kunnen niet alleen producten gekocht worden, klanten kunnen er ook een behangeling boeken.

Een webshop op maat

Omdat Ter Heuven een relatief kleine retailer is, had het geen zin om een complexe webshop met duizenden producten te maken.

Bestellingen moesten door Katty verwerkt en verstuurd kunnen worden, terwijl de fysieke winkel blijft draaien.

Daarom bouwden we een webshop die gemakkelijk te onderhouden en gebruiken is, en leerden we Katty om er zelf mee aan de slag te gaan. Bovendien maakten we een selectie van de belangrijkste producten om in de eerste fase online aan te bieden.

Klanten konden via de webshop niet alleen producten kopen. Via een handige online kalender kan men ook schoonheidsbehandelingen boeken.

Promotie

De gloednieuwe webshop werd ook gepromoot bij de doelgroep. In het straatbeeld met onder meer flyers, een stoepbord en een beachvlag, online met een campagne op social media.

Ter Heuven webshop flyer
Logo's Ter Heuven

Een nieuwe huisstijl

Ter Heuven wilde bij de nieuwe webshop ook een nieuw logo en een volledig nieuwe huisstijl.

BeeNobby dacht hierover mee na en begon met het ontwerpen van logo’s die konden passen bij de marktpositionering van Ter Heuven.

Zo kwamen we tot een volledig nieuwe huisstijl inclusief logo, kleurenpalet, typografie…

Gevoelig meer klanten

De resultaten van de webshop en de nieuwe huisstijl in de winkel zelf zijn moeilijk te meten. Toch liet Katty weten dat er gevoelig meer klanten in de winkel kwamen.

Meer mensen zagen het merk Ter Heuven en besloten om de winkel te bezoeken.

Daarnaast bracht de webshop extra online klanten naar Ter Heuven. Nieuwe klanten vanuit heel Vlaanderen bestelden producten via de webshop, op een tempo dat Katty verwerkt kreeg in combinatie met de fysieke winkel.

Vooral de schoonheidsbehandelingen kenden een boost na de publicatie van de webshop. Via de kalendermodule werden wekelijks enkele behandelingen geboekt. Door bestaande, maar vooral door nieuwe klanten. Een extra voordeel: nieuwe klanten die voor een schoonheidsbehandeling in de winkel komen, kopen vaak ook producten of komen later terug wanneer ze een schoonheidsproduct nodig hebben!

Op zoek naar een marketingpartner?

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking!