Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachine-
optimalisatie (SEO)

Wat is zoekmachine-optimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, is een techniek die ervoor zorgt dat je webpagina’s beter gevonden worden in zoekmachines zoals Google en Bing.

Door de juiste zoekwoorden te vinden en je webpagina’s op die zoekwoorden te laten focussen, kunnen we ervoor zorgen dat jouw pagina’s bovenaan ranken wanneer iemand ernaar zoekt.

Strategievorming belang visual

Het doel van SEO

Met zoekmachineoptimalisatie probeer je bovenaan de zoekresultaten van Google te verschijnen wanneer iemand iets specifieks zoekt.

Zo is het voor een schoenenverkoper interessant om op de eerste pagina te verschijnen wanneer iemand zoekt naar ‘kinderschoenen kopen’.

Hoe vind je interessante zoekopdrachten?

Het is dus niet de bedoeling om zo veel mogelijk klikken via Google naar je website te halen, maar wel de juiste.

Daarom is het belangrijk om de juiste zoekopdrachten te vinden en die specifiek te targeten. Om interessante zoekopdrachten te vinden moet je een zoekwoordanalyse uitvoeren.

In zo’n analyse nemen we het gedrag van de doelgroep onder de loep en bekijken we de gebruikersdata van Google. Zo ontdekken we welke zoekopdrachten de doelgroep wel of niet gebruikt.

Zo doe je aan zoekmachine-optimalisatie:

Nadat we de juiste zoekwoorden gevonden hebben, kunnen we er gericht voor optimaliseren.

Dit doen we door het zoekwoord enkele keren te laten voorkomen in je webpagina’s. Het woord/de woorden moeten enkele keren in de webteksten voorkomen. Maar ze worden ook ingevoegd in tags en achter afbeeldingen.

Hierdoor ziet Google dat de pagina het zoekwoord als onderwerp heeft, en zal de pagina meegenomen worden in de zoekresultaten.

Pak eerst je website zelf aan!

Zoekwoorden vinden en invoegen in webpagina’s is nog maar een deeltje van zoekmachineoptimalisatie.

Je website op zich moet eerst en vooral geoptimaliseerd worden voor zoekmachines.

Zoekmachines willen graag dat mensen die iets opzoeken een aangename ervaring hebben op de website. Daarom zijn ook zaken als de snelheid, mobielvriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van je website belangrijk. Als je website niet in orde is, kun je vrijwel nooit de eerste pagina van Google bereiken.

Zoekmachine-optimalisatie in 5 stappen:

1. Controleer je website
2. Optimaliseer je website
3. Vind zoekwoorden
4. Optimaliseer voor zoekwoorden
5. Monitor en stuur bij

Jouw website optimaliseren?

Contacteer ons voor professionele zoekmachineoptimalisatie