Waarom en hoe adverteren op Google?

Waarom en hoe adverteren op Google?

Als een toegewijd communicatiebureau dat gespecialiseerd is in marketing, communicatie en branding, streven we er bij BeeNobby naar om bedrijven te helpen groeien en hun merk te versterken. In het digitale tijdperk van vandaag is online adverteren een cruciaal onderdeel van elke succesvolle marketingstrategie. Een van de meest effectieve manieren om je aanwezigheid op het web te vergroten en potentiële klanten te bereiken, is door te adverteren op Google.

Google Ads is natuurlijk maar een van de vele marketingkanalen om je zaak mee te promoten. Neem zeker ook een kijkje naar andere mogelijkheden op onze marketingpagina. Of Google Ads de beste keuze is voor jouw bedrijf, dat moet bekeken worden in de strategie.

Waarom adverteren op Google?

1. Gericht bereik

Google Ads stelt je in staat om je advertenties te richten op specifieke doelgroepen op basis van zoekwoorden, locatie, interesses en demografische gegevens. Hierdoor bereik je precies de mensen die op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

Bovendien is het ook mogelijk om mensen die je website al eens hebben bezocht te retargeten. Zo blijf je top of mind wanneer iemand na een eerste bezoek niet heeft geconverteerd.

2. Directe zichtbaarheid

Met Google Ads verschijnen je advertenties bovenaan de zoekresultatenpagina wanneer potentiële klanten relevante zoekopdrachten uitvoeren. Dit betekent dat je directe zichtbaarheid genereert en een voorsprong pakt op de concurrentie.

Daarnaast kun je met Google Ads je doelgroep bereiken op andere Google-platformen, zoals YouTube, en op partnerwebsites. Op die manier krijgt je naamsbekendheid een enorme boost.

3. Controle over je budget

Het mooie aan online marketing, is dat je vaak zelf bepaalt hoeveel je wilt uitgeven aan je advertenties. Dit betekent dat Google als advertentieplatform geschikt is voor bedrijven van elke omvang, of je nu een start-up bent of een gevestigde onderneming.

Je weet perfect op voorhand hoeveel je advertenties zullen kosten. Google geeft je bij het maken van een campagne zelfs een schatting van de resultaten op basis van de instellingen.

Hoe starten met Google Ads?

Nu je begrijpt waarom Google Ads zo krachtig is, kunnen we eens kijken naar de praktische stappen om ermee aan de slag te gaan.

Opmerking: Ben je zelf niet thuis in digitale marketing? Neem dan zeker een kijkje naar puntje 7.

1. Keyword Research

Het begint allemaal met grondig keyword-onderzoek. Door te begrijpen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf, kun je effectieve advertenties maken die aansluiten bij de behoeften van je doelgroep.

Stel jezelf de vraag wat je ideale klant intikt in Google wanneer het op zoek is naar jouw product of dienst. Door op deze zoekopdrachten te adverteren, verschijn je bovenaan wanneer je potentiële klanten ernaar zoeken.

2. Google Ads-account aanmaken

De volgende stap is het aanmaken van een Google Ads-account. Dit is de plek waar je al je advertentiecampagnes zult beheren en optimaliseren. Een Google Ads-account is een onmisbare tool in je arsenaal voor digitale marketing, en het biedt toegang tot een breed scala aan mogelijkheden om je bedrijf te promoten.

Door je account op een correcte, gestructureerde manier in te richten, leg je de basis voor succesvolle campagnes op Google Ads.

3. Campagnes opzetten

In je account ga je vervolgens de campagnes instellen. Het is belangrijk om je campagnes goed te structureren. Deel je campagnes op een logische manier op en maak gebruik van ad groups en advertentie-extensies om je advertenties zo relevant en informatief mogelijk te maken.

Denk altijd goed na over wie je doelgroep is, wat je doelgroep zoekt en welke meerwaarde jij kan geven. Door je in de schoenen van de ideale klant te plaatsen, stel je je campagnes veel beter en logischer in.

4. Advertenties maken

Je moet je campagnes vullen met advertenties. De advertenties zijn de zoekopdrachten die bovenaan in de zoekresultaten staan wanneer iemand een relevant zoekwoord intikt in Google.

Hier is het cruciaal om vanuit de klant te denken. Geef de Google-gebruiker een reden om op jouw advertentie te klikken. Welk voordeel kan hij of zij er vinden?

Door op deze manier koppen, beschrijvingen en extensies toe te voegen, geef je je campagne als het ware munitie om klanten te gaan binnenhalen.

5. Een krachtige landingspagina

Aantrekkelijke advertenties kunnen nog zoveel klikken opleveren, als de landingspagina slecht is zul je niet veel nieuwe klanten scoren.

Daarom is het belangrijk om een krachtige landingspagina te bouwen waar klikkers terecht komen. Deze landingspagina moet een logisch gevolg zijn op de advertentie. De klikker moet in een vlotte flow terecht komen van zoekopdracht naar advertentie naar website naar conversie.

Zorg er ook voor dat je website snel laadt en een goede mobiele gebruikservaring heeft.

6. Optimaliseren en analyseren

Het werk stopt niet nadat je campagnes live zijn gegaan. Het is van vitaal belang om regelmatig je advertenties te analyseren en optimaliseren.

Digitale marketing is dynamisch en verandert voortdurend. Het wil niet zeggen dat een perfect werkende campagne volgende maand dezelfde resultaten scoort. Bovendien krijg je tijdens het adverteren massa’s data binnen die je kunt gebruiken om je campagnes verder te optimaliseren.

7. Afspraak voor gratis adviesgesprek

Wil je meteen aan de slag met Google Ads? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek met onze experts. We helpen je graag bij het opzetten van een effectieve Google Ads-campagne en beantwoorden al je vragen.

Conclusie

Adverteren op Google is een effectieve en kostenefficiënte manier om je bedrijf online te promoten. Bij BeeNobby staan we altijd klaar om je te helpen bij het opzetten en beheren van succesvolle Google Ads-campagnes.

We begrijpen het belang ervan en hebben de ervaring en expertise om je te begeleiden bij elke stap. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je bedrijf online groeit en bloeit. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen jouw doelen te bereiken.