DIFTAR: Een gegrepen kans voor Lammertyn.net

Toen de afvalwereld drastisch veranderde met de invoering van DIFTAR (gedifferentieerd tarief), wilde afvaltransporteur Lammertyn.net uit Beveren de gevaren en kansen van deze verandering in kaart brengen. De marketing van het bedrijf moest zich aanpassen naar deze veranderingen om er zo goed mogelijk op te reageren.

Lammertyn.net klopte aan bij BeeNobby voor advies. Wat volgde was succesvolle marketingcampagne en een jarenlange verdere samenwerking.

Wat is DIFTAR?

DIFTAR is het gedifferentieerd tarief. Het is een milieubewuster alternatief voor de klassieke afvalzakken.

De prijs voor afvalophaling is met DIFTAR afhankelijk van de hoeveelheid afval. Je betaalt dus niet per zak, maar per kilogram die er in je container zit.

Wie is Lammertyn.net?

Lammertyn.net is een familiebedrijf uit Beveren dat afval transporteert en rolcontainers verhuurt aan bedrijven.

Het bedrijf heeft vestigingen in Beveren en in Destelbergen en is werkzaam in de regio tussen Antwerpen en Gent.

Het doel van de campagne?

Door DIFTAR werden afvalzakken niet meer opgehaald en moesten bedrijven op zoek naar een alternatief.

Lammertyn.net, dat rolcontainers verhuurt, kon deze vraag perfect invullen. Deze campagne moest ervoor zorgen dat deze bedrijven de weg naar Lammertyn.net vonden.

Het plan

Om de veranderende markt en de daarbij horende gevaren en kansen voor Lammertyn.net in kaart te brengen, maakten we een volledig marketingplan.

We deden onder meer onderzoek naar de markt, de doelgroep, de concurrentie en Lammertyn.net zelf om een doelgerichte strategie op poten te zetten.

Met de input van Lammertyn.net verfijnden we dit marketingplan tot een solide plan voor een marketingcampagne die enkele maanden zou duren.

DIFTAR Lammertyn.net marketing campagnebeeld
Campagnebeeld marketingcampagne DIFTAR Lammertyn.net

De voorbereiding

Nadat de strategie op punt stond, konden we beginnen aan de voorbereidingen van de marketingcampagne.

Een professionele fotoshoot voorzag ons van de nodige beeldmunitie om de doelgroep te bereiken. Deze beelden werden onder meer omgezet in advertenties, banners en een volledige campagnewebsite: www.rolcontainer.expert.

Deze campagnewebsite bevatte alle nodige informatie voor de doelgroep. Het maakte bovendien het vragen van een offerte of het opnemen van contact gemakkelijk en laagdrempelig.

De uitvoering

De campagne startte een maand voor de invoering van DIFTAR, gelijk met de communicatie van de afvalintercommunales zelf.

We werkten mee om DIFTAR bekend te maken en uit te leggen, en stelden de oplossingen van Lammertyn.net voor aan wie deze kon gebruiken.

Deze stap van de marketingcampagne zorgde voor de bewustwording bij de doelgroep. Een bedrijf wilde niet met afvalzakken blijven zitten en moest dus een alternatief voorzien. Lammertyn.net reikte de oplossing aan.

In een latere fase zorgden we ervoor dat Lammertyn.net in beeld bleef. Aan de hand van digitale marketing (Google Ads, Meta Advertising) en e-mailings surften we mee op de buzz rond DIFTAR.

De digitale advertenties werden op Facebook en LinkedIn ondersteund met organische content, waarin we de expertiserol van Lammertyn.net extra in de verf zetten.

De resultaten

Snelle groei

Lammertyn.net zag het aantal prijsvragen met de helft toenemen tijdens en na de campagne. De meeste prijsvragen kwamen binnen via de campagnewebsite.

De containers van Lammertyn.net werden steeds prominenter in het straatbeeld van regio Waasland.

Uitbreiding

Met de DIFTAR-campagne bereikten we ook bedrijven buiten het toenmalige werkingsgebied van Lammertyn.net.

Het succes van deze campagne werd gebruikt als basis voor een vervolgcampagne waarin we het werkingsgebied sterk konden uitbreiden richting Antwerpen, Brussel en Gent.

De gloednieuwe site in Destelbergen werd gebouwd om de nieuwe klanten in regio Gent te kunnen bedienen.

Trends Gazellen

Dit resultaat is vooral te danken aan het harde werk van Lammertyn.net zelf, maar toen we hoorden dat Lammertyn.net genomineerd was voor het prestigieuze Trends Gazellen waren we fier dat we ons steentje hieraan konden bijdragen.

Lammertyn.net ontpopte zich op relatief korte tijd tot een van de toonaangevende bedrijven in de regio.

Op zoek naar een marketingpartner?

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking!