Wat & Wie

BeeNobby Communication Agency
Rode Kruisweg 30
B-3520 Zonhoven

+32 (0) 468 51 47 57
info@beenobby.com

Persbericht

Communiceren met de pers

Krijg je het al Spaans benauwd door alleen nog maar te denken aan hoe je moet communiceren met de pers? Wat zet je in je persbericht? Hoe zorg je ervoor dat je bericht ergens verschijnt? Hoe val je op? Eén ding moet je zeker en vast onthouden. Journalisten ontvangen dagelijks tientallen persberichten.

Een goed persbericht zal, indien het de krant haalt, in een keer duizenden potentiële klanten bereiken. Belangrijk is dus dat je goed nadenkt over het schrijven en versturen van je persbericht.

Tips voor het schrijven van een goed persbericht

  • Een persbericht is geen advertentie; als je geen nieuws hebt, val dan geen journalisten lastig met onnodige teksten en e-mails
  • Houd het kort, een A4 is meer dan genoeg
  • Maak het de journalist makkelijk

Vooral dat laatste is belangrijk. Maak het de journalist makkelijk, zorg voor een duidelijke titel die interesse opwekt zet alle belangrijke elementen in de eerste alinea van je persbericht. Als je cijfermateriaal wil gebruiken, zorg er dan voor dat je een interpretatie geeft en niet alleen de opsomming van een hoop cijfers.

BeeNobby schrijft jouw persbericht

Voor ons hebben persberichten geen geheimen, elk klein regeltje en tips om het de journalist makkelijk te maken, hebben we niet alleen in ons achterhoofd, maar ook in onze vingers. Wij zorgen voor interessante en relevante artikels met veelzeggende interpretaties, duidelijke structuren met korte alinea’s en subtitels die uitnodigen tot lezen.

BeeNobby jouw persbericht laten schrijven? Neem dan nu met ons contact op!